Két legyet egy csapásra

A váci rendőrök előállították azt a férfit és társát, akik úgy vettek részt a közúti közlekedésben, hogy jogosítványuk nem volt, az autó ki volt vonva a forgalomból, és a szonda is mindkettejük esetében pozitív értéket mutatott – írja a police.hu.

Szombaton egyszerre kettő ittas sofőrt is elkaptak a helyi rendfenntartó erők, nem is akármilyen körülmények között.

A történet első szakasza még nem lógott ki a mindennapi ügyek közül. A járőrök szeptember 4-én éjjel Vácon leintettek egy járművezetőt. A 47 éves férfi szemmel láthatóan alkoholt fogyasztott, így megfújatták vele a szondát. A műszer igazolta a rendőrök gyanúját, pozitív értéket mutatott. Az esetet egyenlőre csak az fokozta, hogy mindezt jogosítvány nélkül hajtotta végre az elkövető G. Zsolt, a kocsija pedig ki volt vonva a forgalomból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

Ezt követően került sor a rendőrök második fogására. Amikor Zsolttal mintavételre indultak a kapitányságra, látták, hogy a férfi utastársára, az 50 éves Cs. Attila a leparkoltatott kocsiba pattan, és elindul a rendőrautó után. Ez a több szempontból is megkérdőjelezhető tett már csak azért is nehezen megmagyarázható a részéről, mivel korábban, az intézkedés alkalmával feltűnt a zsaruknak, hogy nem csak a sofőr, de utastársa is fogyaszthatott jócskán alkoholt. Tehát őt is azonnal megállították és igazoltatták, szondáztatták a rendőrök, ami az ő esetében is egyenes utat jelentett az előállításhoz, azt a tényt nem elhanyagolva, hogy vezetői engedéllyel ő sem rendelkezett.

A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a két férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, továbbá szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli vezetés, és forgalomból kivont járművel a közúti forgalomban való közlekedés elkövetése miatt.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments