Két váci nyakába került bronzérem

Két nap alatt bonyolították le Lengyelországban az U23-as evezős korosztály kontinensbajnokságát. A viadalon 30 ország versenyzői 22 számban mérték össze tudásukat. A magyar válogatottat 24 sportoló alkotta, köztük öten a Vác Városi Evezős Club (VVEC) fiatal tehetségei – írja a vac.hu.

A legjobb váci vonatkozású eredményt a férfi könnyűsúlyú négypárevezős egység érte el (képünkön). A kvartett tagja volt a váci Fenyődi Tamás és Pálfai Csikó Bálint is. A mieink nagy harcot vívtak a döntőben az éremért, végül a dobogó 3. fokára állhattak fel.

Nagydöntőbe jutott még a VVEC evezősei közül a női könnyűsúlyú kétpárban a győri Fehérvári Eszterrel egységet alkotó Csepel Zsófia is. A magyar duó az 5. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Az előselejtezős eredmények alapján B-döntőben (7-12. hely) állhatott rajthoz vasárnap a normálsúlyú egypárevezősök viadalán Szklenka Bence. A váci sportoló a kisdöntő második helyén, összesítésben a 8. helyen végzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A magyar normálsúlyú négypárevezős csapatunk – köztük a váci Újhelyi Mihállyal – 4. lett a B-döntőben, így összesítésben a 10. helyen zárt. (Kép: hunrowing.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments