Kiállítás az Egyházmegyei Múzeumban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

Szeptember 4 és 12 között, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt, valamint a Kulturális Örökség Napjai alatt, szeptember 18-19-én „Vár a bárány asztala” címmel kiállítást szervez a Váci Egyházmegye. A Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjteményt szombaton délután kettő órától lehet megtekinteni az Egyházmegyei Múzeumban – tudtuk meg a Váci Egyházmegye kommunikációs irodájától.

A 14. századtól egészen a 21. századig terjedő időszakból származó műtárgyakon keresztül mutatják be az Eucharisztia tiszteletét. Ötvöstárgyakat, festményeket, grafikákat, liturgikus textileket, ősnyomtatványokat, könyveket és az 1938-as Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó fényképeket, emlékeket tekinthetnek meg a látogatók.

A kiállítás megrendezésével alkalmat szeretnének nyújtani a váci és Vác környéki érdeklődőknek, hogy bekapcsolódjanak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kulturális programjaiba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A kiállítást Dr. Varga Lajos segédpüspök a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója fogja megnyitni. A belépés ingyenes. 10 fő feletti csoportok esetén tárlatvezetéshez előzetes bejelentkezés szükséges, tel.: 27/319-494, email: muzeum@vaciegyhazmegye.hu. (Kép: vaciegyhazmegye.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments