Könyvekkel teli telefonfülkét állítanak fel az olvasás világnapjára

1965. november 17-én történt meg az, hogy az UNESCO szeptember 8-át választotta ki az olvasás világnapjának. Történt mindez azzal a megfontolással, hogy felhívják vele az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét. Azóta minden évben világszerte ünneplik és igyekeznek kitalálni kreatív programokat, hogy eleget tudjanak tenni a kitűzött célnak. Vácon is egy ilyen kezdeményezésnek lehetünk majd tanúi jövőhét szerdán.

Valószínűleg az iskolakezdés időszakánál jobb időpontot nem is találhatnánk arra, hogy az olvasásról beszéljünk, hiszen alap esetben mindnyájunk az iskolapadban ülve vagy az irodalomórák kapcsán szerzi meg első tapasztalatait a könyvek világával kapcsolatban. Pontosan ez is az oka annak, hogy rendkívül változatos viszonyulás alakul ki ezzel a tevekénységgel kapcsolatban, sokáig úgy tűnt a fiatalság teljesen ki is ábrándult belőle. De talán manapság újból egyre gyakoribb jelenség az, hogy például tömegközlekedési eszközökön vagy parkokban könyvek társaságába elmélyülő embereket látunk. Az olvasás világnapjának pedig az a célja, hogy ezt az észrevételt a jövőben ne csak ilyen bizonytalanul merjük kijelenteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Ezen alkalom apropóján és az olvasás népszerűsítésének céljával találta ki a Dunakanyar Szíve Egyesület, hogy egy régi használaton kívüli telefonfülkét szeretnének felújítani és könyvekkel megtöltve átadni a város lakosainak. „A könyves pavilonba mindenki elhozhatja a megunt könyveit, illetve elviheti a neki tetsző könyveket” – fogalmaztak facebook bejegyzésükben.

A telefonfülkét szeptember 1-jén helyezték ki a Széchenyi utcába és a látványos átalakulás után szeptember 8-án délután fogják egy különleges rendezvénnyel átadni mindazoknak, akik szeretnek olvasni. Arra bíztatnak minden érdeklődőt, hogy hozzanak bátran műveket a legváltozatosabb műfajokból. Szívesen fogadnak a klasszikus irodalomtól a romantikus regényeken át, gyerekkönyveket, krimiket valamint diákoknak kötelező olvasmányokon keresztül mindent, hogy aztán széles választékkal tölthessék meg a polcokat és mindenki megtalálhassa az igényének megfelelő olvasmányt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments