Közösségi festésben vett részt Herczegh Anita

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat őrbottyáni családi otthonának közösségi festésében vett részt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a szolgálat jószolgálati nagykövete csütörtökön – írja az MTI.

Herczegh Anita a közmédiának elmondta, hogy számos alkalommal fordult meg vendégként a szeretetszolgálat hasonló házaiban, de ilyen jellegű munkában először vett részt. A máltai szeretetszolgálat az ország sok pontján segít azoknak, akiknek testi, szellemi fogyatékuk miatt segítségre van szükségük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence közölte: a projekt révén a fogyatékkal élő emberek egy nagy intézményből költöznek át a mindennapi élethez sokkal jobban hasonlító környezetbe. Az ideköltöző tizenkét ember itt is megkapja ugyanazt a segítséget, mint az otthonban, de családias körülmények között – mondta Rétvári Bence, hozzátéve, hogy a folyamatnak fontos része a fogyatékos emberek foglalkoztatása is.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt mondta, hogy munkájukkal segítik otthonosabbá tenni a házat. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 júliusában lett a gödi Gondviselés Háza – Fogyatékos Emberek Otthona fenntartója, ezzel párhuzamosan indította el a fejlesztést, amelynek célja, hogy az intézmény szolgáltatásai minél inkább az adott személy igényeihez igazodjanak.

Az első lakók tavaly nyáron költöztek családi házba, a fogyatékossággal élő emberek közösségi befogadásának következő állomásaként ősztől 68 újabb lakó költözhet be hat családi otthonba a gödi Gondviselés Házából.

Az őrbottyáni házat 2020 májusában vásárolta meg a szeretetszolgálat, az átalakítás februárban kezdődött meg.

A csütörtöki közösségi festésben részt vett még Szabó István, Őrbottyán polgármestere, Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments