Lépett a Samsung-gyár a zajpanaszok ügyében

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen több napirendi pont is a Samsung-gyárral volt kapcsolatos. A testület Fülöp Zoltánt jelölte ki a Samsunggal való kapcsolattartásra, a képviselő összefoglalta a jelenlegi helyzetet, elmondta, hogy a kezdeti zajpanaszok nyomán méréseket végeztek, amik határértéken túli eredményt mutattak, ezért a Samsung – a hatóságokkal egyeztetve – 3 ütemű zajcsökkentési tervet határozott el – írja a dunakanyarregio.hu.

A legutóbbi mérések már határértéken belüli számokat mutatnak, egyedül Bócsa irányában vannak még hiányosságok, persze ettől még a Samsung felől érkező hanghatások nagyon zavarják a gödiek nyugalmát, ezért további zajcsökkentést tartanak szükségesnek. A problémát már az illetékesek is tapasztalták, elismerték, hogy már észleltek éjszaka dolgozó targoncákat, nehézgépeket a gyárban. Az éjszakai zajjal járó építkezés tilalma továbbra is fennáll, ezért kérik a lakosokat, hogy ha ilyen jellegű tevékenységet hallanak, jelezzék.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A gödi képviselő testület támogatja a Samsung-gyár és a lakóövezet közötti védősáv kialakítását, ezért döntött arról, hogy melyik koncepció további részletes szakmai kidolgozását fogadja el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments