Lezárják a Szigetcsúcsot Kisoroszinál

Szeptember 6-án, hétfőn a Kisoroszi önkormányzat lezárja a Szigetcsúcsot a Papgödör utca vonalától a sziget felső részéig és átadva a kivitelezőnek megkezdődik a strand 370 milliós fejlesztése. Mindez a városvezetés közleményéből derült ki, melyben felhívták arra a figyelmet, hogy a terület innentől építési területnek minősül, ahová illetékteleneknek belépni tilos.

A Dunakanyar térségének egyik legnépszerűbb és leglátványosabb kirándulóhelye a Kisoroszinál található Szigetcsúcs. Fantasztikus vízivilág, csodálatos táj és panoráma várja az ide érkezőket. Az elmúlt években annyira felkapott lett, hogy egy nyári hétvégén akár ezer ember is strandolhat, táborozhat a környéken. Ezt pedig a helyi önkormányzat azzal fokozná, hogy fejleszteni szeretné a területet, ezzel is vonzóbb turisztikai célponttá téve azt.

Molnár Csaba, Kisoroszi polgármestere azt nyilatkozta korábban, hogy szilárd burkolattal látják el a táborozóhely bejáratáig vezető utat. A Szigetcsúcson ivóvízhálózat, szennyvízcsatorna, elektromos hálózat, valamint közvilágítás kerül kialakításra. Legális szabad strand, mobil vizesblokkok, úszómesteri tartózkodó, öltöző egységek készülnek. „Padokat, strand- és utcabútorokat, szelektív szeméttárolókat helyezünk ki, a vendéglátó-ipari egységek fejlesztése is megtörténik. Kerékpártárolót építünk, kerékpárok, kenuk, kajakok és mentőcsónak beszerzésére is meg fog történni” – mondta a polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az önkormányzat már kiértesítette a bérlőt, de ezúton is jelzi a szigetorrban tartózkodóknak, hogy lakókocsikkal legkésőbb szeptember 5-én, vasárnap estig el kell hagyniuk a területet. Arra kérik a helyieket és a táborozókat is, hogy a területet a munka ideje alatt ne látogassák. (Forrás: budapestkornyeke.hu, Kép: kisoroszi.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments