Majdnem ötszáz óvodással zajlott le az idei Gyadai Kaland

Közel 500 óvodás és szülő vett részt szeptember 18-án, a 12. alkalommal megrendezett Gyadai Kaland óvodás természetvédelmi rendezvényen a Gyadai tanösvényen. A programot a Deákvári Óvodák szervezésében az Alsó- és a Középvárosi-, valamint a Váci Evangélikus Óvoda nagycsoportosainak részvételével tartották.

Szerencsére az idő kegyes volt, így szikrázó napsütésben kezdődhetett a program, ahol 6 csoportot alkotva, túravezetőkkel járták be a természetvédelmi állomáshelyeket az óvodások és szüleik. Az állomáshelyeken megismerhették a rét növényeit, állatait, a patakot és a kőbányát, megtanulhatták, hogyan kell szelektíven hulladékot gyűjteni és hogyan kell újraéleszteni a bajba jutó túrázót.

Az eredményesen versenyző óvodások a program végén emlékérmet kaptak, és a váci Játékshop támogatásával minden résztvevő gyerek kulacsot kapott, amit legközelebb már teletölthet, amikor ismét útnak indul. Az életmentési tudnivalókat a helyi vöröskereszt képviselője mutatta be, ami az óvodásoknak annyira megtetszett, hogy plüss állatokon gyakorolták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Decemberben indul a Váci Tél programsorozat

Az esemény házigazdája Inotay Gergely alpolgármester volt, aki köszöntője után maga is beállt segíteni a középiskolások közé, akik a patak megismerésére mesejátékra invitálták a résztvevő gyerekeket.

A program a város megbízásából a Mobilitási Hét rendezvényeként került megszervezésre. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments