Majdnem ötszáz óvodással zajlott le az idei Gyadai Kaland

Közel 500 óvodás és szülő vett részt szeptember 18-án, a 12. alkalommal megrendezett Gyadai Kaland óvodás természetvédelmi rendezvényen a Gyadai tanösvényen. A programot a Deákvári Óvodák szervezésében az Alsó- és a Középvárosi-, valamint a Váci Evangélikus Óvoda nagycsoportosainak részvételével tartották.

Szerencsére az idő kegyes volt, így szikrázó napsütésben kezdődhetett a program, ahol 6 csoportot alkotva, túravezetőkkel járták be a természetvédelmi állomáshelyeket az óvodások és szüleik. Az állomáshelyeken megismerhették a rét növényeit, állatait, a patakot és a kőbányát, megtanulhatták, hogyan kell szelektíven hulladékot gyűjteni és hogyan kell újraéleszteni a bajba jutó túrázót.

Az eredményesen versenyző óvodások a program végén emlékérmet kaptak, és a váci Játékshop támogatásával minden résztvevő gyerek kulacsot kapott, amit legközelebb már teletölthet, amikor ismét útnak indul. Az életmentési tudnivalókat a helyi vöröskereszt képviselője mutatta be, ami az óvodásoknak annyira megtetszett, hogy plüss állatokon gyakorolták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az esemény házigazdája Inotay Gergely alpolgármester volt, aki köszöntője után maga is beállt segíteni a középiskolások közé, akik a patak megismerésére mesejátékra invitálták a résztvevő gyerekeket.

A program a város megbízásából a Mobilitási Hét rendezvényeként került megszervezésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments