Mertse mesterhármas az első hazai bajnokin

Örömteli hangulatban várhatták a Dabas-Gyón elleni hétközi találkozót a Vác FC szimpatizánsai, a klub vezetése és a játékosok egyaránt, hiszen végre ténylegesen hazai pályán fogadhatták soron következő ellenfelüket. Elkészült a 200 fős mobillelátó a székház oldalán, így minden akadály elhárult az elől, hogy a Ligeti Stadion újból egy bajnoki találkozónak adhasson otthont.

Az eddigi három – befejezett – idegenbeli mérkőzés után a váci csapat és szurkolótábor már igazán ki volt éhezve a hazai környezetre, de talán még inkább egy győzelemre. Erre pedig a szeptember elsejei ütközet minden szempontból egy kitűnő lehetőségnek tűnt, hiszen a gyóniak se tündököltek eddig a szezonban. A volt váci labdarúgó, Makrai László által edzett alakulat mérlege négy bajnokin két pont, tehát mindkét együttes eddig nyeretlen volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A váci stadion gyepje okozta örömmámoros hangulat azonban egy gyengébben sikerült hazai meccskezdést hozott magával, az első félórában nagy vendégfölény volt tapasztalható. De talán csak újra hozzá kellett szokni a váci bajnokik atmoszférájához, hiszen miután a kevés elképzeléssel bíró vendégakciókat kivédekezték megindultak az offenzívák is. A 32. percben pedig a kontrákra berendezkedő Vác egy a kapusról kipattanó lövés után Mertse Ábel révén a vezetést is megszerezte. Majd miután már úgy tűnt, ez lesz a félidő egyetlen találata, a szünet előtti percben egy véleményes büntetőből az első gól szerzője meg is duplázta az előnyt.

A következő játékrészben hiába támadott eleinte a vendég gárda, mivel Mertse Ábel ezen a napon megállíthatatlannak bizonyult. Az 52. percben egy újabb gyors kontratámadás után a váci támadó megszerezte a találkozón a harmadik, illetve negyedik bajnokiján az ötödik találatát is. Ezzel lényegében eldőlt a három pont sorsa, a gyóniak ugyan még próbálkoztak támadásokkal, de ezekben sem elképzelés, sem gólveszély nem volt. A hosszabbításban aztán még egy öngólt is összehozott a vendéggárda, kialakítva ezzel a játék képe alapján elég csalóka végeredményt, 4-0.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A következő fordulóban az eddigi 5 összecsapásán mindössze egyetlen pontra képes Iváncsa otthonába látogat a Vác FC. Így vasárnap újabb lehetőség nyílik valahogy kikecmeregni a rossz bajnoki formából és idővel talán a kieső zónából is. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments