Nagy érdeklődés mellet indult el ismét a szlovák nyelvtanfolyam

Szeptember 16-án kezdődött 19 fővel (kezdők és haladók) az ingyenes szlovák nyelvtanfolyam a Váci Szlovák Önkormányzat szervezésében. Dr. Alt Gyula elnök zongoraszóval és szlovák népdalokkal köszöntötte a résztvevőket.

Martina Pillingová tanárnő örömét fejezte ki hogy évről-évre nagyobb érdeklődés kíséri a tanfolyamot. Martina kedves személyisége, egyéni tanítási módszere – (az alapvető kommunikációra és a napi témákra helyezve a hangsúlyt) a siker záloga.

Ki miért tanul szlovákul? Alapvetően azért, hogy szlovákiai utazásoknál – kulturális, turisztika, téli sportok – hasznát veszik a társalgási szinten elsajátított nyelvtudásnak. A két nép történelmében is sok közös pont van.

Vannak olyan hallgatók, akik szlovák nemzetiségi falvakban (pl.: Bánk, Bakonycsernye, Felsőpetény, Galgaguta) az iskolában már korábban tanulták a nyelvet. Ezt szeretnék tökéletesíteni. Van, aki nyelvvizsgára készül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Minden elismerés Martina Pillingová tanárnőnek a négygyermekes édesanyának, hogy ebben az évben is elvállalta a tanfolyam vezetését. Két hónapos kislánya Johanka a babahordozóban aludt édesanyján, amíg ő az órát tartotta.

Jó egészséget a családnak, a hallgatóknak pedig sok sikert kitartást a tanuláshoz. (Menczer Sándorné) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments