Nemzeti Etnosport viadalt rendezca Magyar Etnosport Szövetség a Szentendrei-szigeten

Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők szeptember 24 és 26 között a Szentendrei-szigeten lévő Tahitótfaluba, a váci révnél található Magyar Családi Gazdaság rendezvény központjába, vasárnap pedig a Tahi-hídhoz, a Duna-partra. A három napos rendezvény középpontjában az etnosportok állnak, lovas és köböre bemutatókkal, vásári mulatságokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal – írja a hellovidek.hu.

Szeptember 24-én pénteken lovas és pásztor hagyományokkal, kosárfonással ismerkedhetnek az érdeklődők, délután pedig a magyar népzene kincsestárából válogathatnak. A szombati napot a tavaly elhunyt Szőcs Géza emlékének szentelik a szervezők, délelőtt lovas határkerülésre kerül sor, majd zenével és versekkel emlékeznek a Kossuth-díjas erdélyi magyar költő, politikus barátai.

Végül a vasárnapi vásárnapra a Tahi-híd (Tildy Zoltán híd) lábához, a Duna-partra várják az érdeklődőket, ahol a kézműves vásár már korán reggel nyit. Délelőtt Wittner Mária fog előadást tartani a nemzeti önazonosság megőrzésének kérdéseiről, aztán nyitott műhely előadásokra és kóstoltatásra kerül sor a bio-ételek és szörpök kedvelői számára. Majd ezt követően lovas bemutatókat tartanak.

A vásári sokadalmat a Szent Mihály napi állatbehajtás zárja, ahol a pásztorok szürkemarha és racka nyájat hajtanak át a Tildy Zoltán hídon. A családok kisebb tagjait színes gyermek programok, a felnőtteket étel különlegességek és fröccs terasz várja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments