Önkéntes mentőcsoportok váci gyakorlata

Mintegy 120 fő, önkéntes mentőcsoportokban résztvevő lesz jelen azon a gyakorlaton, melyre Vácon, a ligetben kerül sor – írja a vac.hu.

Az előzetes területbejárást és az előírások szerinti előkészületeket követően a Járási és Települési Önkéntes Mentőcsoportok Nemzeti Minősítő és Rendszerben tartó gyakorlatára szeptember 29-én szerdán kerül sor. Az eseményen a megye több járásából érkeznek önkéntesekből álló területi csoportok. Így részt vesznek azon a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai, valamint a Naszály Mentőcsoport is.

Mint azt Szeri Mihálytól megtudtuk, a 2013-ban alakult Egyesület önkéntesei az elmúlt időszakban több balesetnél, műszaki mentésnél segítettek. Mint mondta, a szerdai gyakorlat átfogó képet ad számukra az állomány felkészültségéről, eszközeik állapotáról és nem utolsósorban segíti a csapatszellem növelését. A Váci Közterület-felügyelet vezetőjeként is dolgozó Szeri Mihály megemlítette még, hogy a rendőrök mellett idén szeptemberben is jelen voltak azoknál a közlekedési csomópontoknál, ahol szükség volt a gyermekek balesetmentes iskolamegközelítésének biztosítására. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments