Orvos írók és képzőművészek találkoztak Vácon

A hétvégén a váci Althann Vendégház és Konferencia Központ adott otthont a magyar orvos írók és képzőművészek országos találkozójának. A szervezet tagságát, az esemény meghívott vendégeit és az előadókat dr. Misz Írisz, a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Körének (MOÍKK) elnöke köszöntötte és foglalta össze az elmúlt időszak szervezetet érintő történéseit – írja a vac.hu.

Majd Vác újságíróként, íróként is ismert polgármestere a város barokk múltjának felidézése után az utóbbi években a kultúra és a művelődés területén megtett fejlesztésekre hívta fel a figyelmet. Matkovich Ilona ezután az irodalomhoz kapcsolódó személyes kötődéséről, újságírói tevékenységéről szólt. Elmondta: ezirányú munkája vitte közelebb a közélethez, segíti ma is a politikában való eligazodását. A városvezető megnyitó gondolatai végén Vác hétvégi eseményeire is felhívva a figyelmet kívánt a résztvevőknek eredményes konferenciát.

A megnyitó további részében Laczi Sarolta a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója és dr. Bozsó Zoltánné, a házigazda intézmény vezetője beszélt a város kulturális életéről, illetve a vendégház működéséről. Ezt követően bemutatkoztak az előző találkozó óta belépett új tagok.

Az első nap további részében előadások következtek különböző témákban, majd este a közel fél évszázados működésre visszatekintő MOÍKK tagsága megtartotta közgyűlését. A pénteki programot lezáró zenés-táncos estet másnap reggel képzőművészeti kiállítás megnyitója követte. Majd szombaton a délelőtti előadások és ebéd után a résztvevők a leányfalui Hitel Múzeumba látogattak.

A zárónapon a délelőtti könyvbemutató és börze után a váci múmiákat tekintették meg a vasárnapi ebéddel záruló országos találkozó résztvevői. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments