Öt iskola, ezer kilométer, egymillió sporteszközre

A Gödi Rotary Klub hagyományt teremtett, amikor 2019-ben a Fétis Crossfutáshoz csatlakozva – balatonfüredi-veszprémi minta alapján – meghirdette a „Fuss az iskoládért 1911 métert!” elnevezésű jótékonysági futóversenyt – írja a dunakanyarregio.hu. 

Az esemény idén szeptember 24-én igen népszerűnek bizonyult, hiszen a térség 5 iskolája, közel 500 diák és tanár részvételével rendezték; 3 futamban összesen ezer kilométert futottak a résztvevők, a szervezők közel 1 millió forintos támogatást osztottak szét. S hogy miért épp 1911 méter? Mert ezen a számon jegyezte be a Rotary International a magyarországi Rotary klubokat tömörítő Rotary Magyarország szervezetét.

A program lényege: a diákméter-számláló segítségével mérhető, hogy a tanulói létszámhoz viszonyítva melyik iskolát képviselik, azaz támogatják legtöbben a résztvevők, majd ennek megfelelően az intézmények a partnereknek köszönhetően sporteszköztámogatásban részesülnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Eredmények (az iskolák teljesítménye alapján, létszámarányosan):

  1. Gárdonyi Géza Általános Iskola (Sződliget)
  2. Németh László Általános Iskola (Göd)
  3. Huzella Tivadar Általános Iskola (Göd)
  4. Búzaszem Általános Iskola (Göd)

A különdíjas a Formabontó Tanulóközösség lett Gödről.

Az iramfutók versenyében a felső tagozatosok között a leggyorsabb fiú Simon Vince (Gárdonyi Iskola), a leggyorsabb lány Pap Réka (Gárdonyi Iskola) lett; míg az alsó tagozatban a leggyorsabb fiú Mészáros-Kormány Csanád (Huzella Iskola), a leggyorsabb lány Csendes Hanna (Gárdonyi Iskola) lett.

A tanár-diák futam győztese: Szépné Jávorszky Dóra és Kozma Zselyke (Huzella Iskola). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments