Pályázatot hirdet a váci önkormányzat védett épületek felújítására

Vác Város Önkormányzata a 2022. évre pályázatot hirdet az országos vagy helyi egyedi védelem alatt álló épületek; valamint helyi területi védelem alatt álló, de egyedi védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására – írja a vac.hu. 

A pályázat kiírására a településkép védelméről szóló 31/2017. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: TKR) IX. fejezete alapján van lehetősége Vác Város Önkormányzatának, mivel ez tartalmazza a védett épületek felújításának támogatási és ösztönző rendszerét.

Az esetleges érdeklődők számára a TKR 1/A. melléklete tartalmazza a helyi egyedi védelem alatt álló épületek listáját, míg a TKR 1/B. mellékletében találják meg a helyi területi védelem lehatárolásokat. Pályázatot 2021. november elsejéig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Osztályán (114 szoba) és a pályázati űrlapot, a tervdokumentációt (építési engedély vagy településképi bejelentési tervdokumentáció), az árazott költségvetést, a kivitelezés ütemezését és az önerő mértékét vállaló nyilatkozatot kell hozzá mellékelni.

A pályázati űrlap itt, illetve a www.vac.hu honlapról letölthető a Főoldal/Pályázatok/ Védett épületek felújításának támogatása címszó alatt. A településképi rendelet (TKR) letölthető az Főoldal/Dokumentumok/Településrendezési eszközök/Településképi rendelet elérési útvonalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments