Pedagógusképzési ösztöndíjat alapított az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága

Váci Egyházmegyei Migazzi Kristóf Pedagógusképzési Ösztöndíj névvel új lehetőséget kínál az EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága) mindazon egyetemista és főiskolás diákoknak, akik tanító, tanár, gyógypedagógus vagy óvodapedagógus szakon tanulnak és vállalják, hogy tanulmányaik befejezését követően az egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézményekben helyezkednek majd el.

Az ösztöndíj mértéke akár nettó 375.000 Ft/félév is lehet tanulmányi eredménytől függően. A 2021-22-es tanév első félévéhez kapcsolódóan a pályázatokat október 10-ig lehet benyújtani.

Váci Egyházmegyei Migazzi Kristóf Pedagógusképzési Ösztöndíj névvel új lehetőséget kínál az EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága) mindazon egyetemista és főiskolás diákoknak, akik tanító, tanár, gyógypedagógus vagy óvodapedagógus szakon tanulnak és vállalják, hogy tanulmányaik befejezését követően az egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézményekben helyezkednek majd el. A pályázat célja, hogy a Váci Egyházmegyében a megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező pedagógus-utánpótlást biztosítsák az EKIF fenntartásában működő köznevelési és szakképzési intézményekben továbbá az, hogy a hivatástudattal, a keresztény értékrend szerinti nevelés iránt elkötelezett, hívő pedagógusok számára vonzóvá tegyék az elhelyezkedést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Az ösztöndíj kiírását és a pedagógus szakma jelenlegi helyzetét sajtóbeszélgetésben tekintették át szeptember 28-án Vácon, amelyen részt vett Marton Zsolt váci püspök, Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora és Selmeczi Zoltán, az EKIF főigazgatója.
A sajtóbeszélgetés végén Selmeczi Zoltán EKIF főigazgató ismertette az új Pedagógusképzési Ösztöndíjat. Az ösztöndíj felhívásra azok az egyetemista és főiskolás diákok jelentkezhetnek az ország bármely felsőoktatási intézményéből, akik vállalják, hogy záróvizsgájukat követően legalább hat hónapon belül végzettséget vagy szakképzettséget szereznek, majd a Váci Egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézményekben helyezkednek el teljes állásban. A pályázat benyújtásához szükséges az EKIF fenntartásában működő intézmény vezetőjének szándéknyilatkozata a pályázó későbbi foglalkoztatására. A 2021-22-es tanév első félévéhez kapcsolódóan a pályázatokat október 10-ig lehet benyújtani papír alapon, a pályázati nyomtatvánnyal és a honlapon feltüntetett szükséges mellékletekkel együtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Az ösztöndíjat a tanulmányait megkezdő pályázó esetén a felvételi pontszáma alapján, majd az első tanulmányi féléve lezárását követően tanulmányi eredménye alapján állapítják meg. Az ösztöndíj összege nettó összeg, amely 150.000 – 375.000 Ft/félév lehet.

Marton Zsolt püspök a névválasztást indokolva elmondta, hogy Gróf Migazzi Kristóf püspök az egyházmegyéért több évtizeden keresztül komoly felelősséget vállaló főpásztor volt, akinek város- és közösségépítő tevékenysége hosszútávon meghatározta a Váci egyházmegye fejlődését. Az ő idejében épült meg a székesegyház, alakult ki az egyházi központ Vácon és épült meg az egykori szeminárium, amely ma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolának ad otthont. „Számunkra, mai vezetők számára a jövő nemzedéket nevelő pedagógusok mindennél fontosabb építőkövei az egyházmegyének és a társadalomnak.”- fejezte be a püspök.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Bővebb információ, részletes felhívás, pályázati nyomtatvány és mellékletei a www.ekif-vac.hu oldalon érhetők el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments