Pontszerzés helyett súlyos pofonba szaladt bele a Vác FC

Vasárnap a Szekszárdi UFC-t fogadta hazai pályán az a Vác FC, ami egy győzelemmel végre kikerülhetett volna a kieső zónából. Azonban hiába készültek pontszerzésre, csak egy újabb súlyos vereséget könyvelhetett el maguknak. 

Szeptember 26-án egy újabb hazai körülmények között megrendezett mérkőzést izgulhattak végig a váci futball szerelmesei a Szekszárd ellen. Ráadásul az ugyancsak múltheti, hétközi fordulós tapasztalatokat követően végre mindezt bizakodva, pontszerzés reményével tehették meg. A Rákosmente elleni drámai, meccsvégi fordítást követően ugyanis felfokozott hangulatban és némileg megnőtt önbizalommal készülhetett soron következő mérkőzésére a Vác FC. Az ilyen élmények nagy hatással lehetnek a játékosok hozzáállására és aktuális formájára, így Csank János, a csapat edzője is ennek a szellemében nyilatkozott a klub honlapjának a találkozót megelőzően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

„Remélem, hogy a szerdai, utolsó pillanatban kiharcolt győzelem további lendületet ad a csapatnak. A Rákosmente és a Szekszárd elleni két meccsre legalább 4 pontot terveztünk, de ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk vasárnap is győzni. Sőt, ha nyerni tudnánk, nagyot lépnénk előre. Masszív futballt játszanak a szekszárdiak, rutinos és kellemetlen csapat, amely tavasszal is gondot okozott már nekünk. Lukács Kelemen továbbra is eltiltását tölti, sajnos rajta kívül még ketten hiányoznak, hiszen Tölgyes Ádám belázasodott, míg Tóth Dominik húzódással bajlódik, viszont örömteli, hogy Balázs Simon felépült sérüléséből” – mondta a váci mester.

Azonban a tolnai vendégek hamar gátat szabtak a váciak reményekkel teli terveinek. Egy lepattanó szabadrúgást követően minden pozitív előjel ellenére újból nagyon korán, az ötödik percben hátrányba kerültek a hazaiak. Ezt követően pedig nemhogy felállni nem sikerült, hanem – mint eddig oly gyakran – Halasi Péter kapusnak kellett meccsben tartania a csapatot, míg az időnkénti váci beíveléseket könnyedén hárította az ellenfél. A Ligeti Stadion közönsége csak egy-két gyenge váci támadásnak próbálhatott meg örülni. Ez így zajlott a félidő hajrájáig, amikor viszont a 35. és a 40. percben a vendég gárda 3-0-ra állította be az eredményt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A második játékrész első felében is magabiztosan tartották előnyüket a szekszárdiak, a felélénkülő váci támadójáték ellenére veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani a kapujuk előtt. Egészen a 78. percig kellett várni az első nagyobb szépítési lehetőségre, ekkor viszont előbb egy remek lövést védett bravúrral a tolnai hálóőr, majd a szöglet utáni fejes halt el a kezében. A próbálkozások ellenére így ezen a napon se sikerült betalálni a hazaiaknak, sőt a meccs végén egy büntető által végül négygólos vereséget szenvedtek. Legközelebb október első vasárnapján délután háromkor a középmezőnyhöz tartozó Hódmezővásárhelyhez látogatnak. (Forrás: vacfc.com, vac.hu, Kép: Szekszárdi UFC facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments