Több mint bor és szóda a jó fröccs

“Éppen csak az íze és illata a bornak. Éppen csak az, ami jó a borból: a tűnődéshez szükséges kellék.” Márai Sándor véleménye épp elég ahhoz, hogy jobban megismerjük, mitől is olyan jó a fröccs.

Koncertekkel, népzenével, kézműves kirakodóvásárral ünnepelhetjük ezt az egyszerre frissítő és elmélkedésre hívó italt szeptember 25-én, szombaton a Konstantin téren. Az I. Regionális Fröccs Fesztivált hagyományteremtő szándékkal szervezte a Váci Felsővárosi Református Gazdakör Egyesület, akik szeretnék, ha a rendezvény alkalmat adna arra, hogy jobban megismerjék a szervezetet.

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, melyet Csereklye Károly, a gazdakör tagja nyit meg. Ezután a színpad 19 óráig a különböző fellépőké: lesz népdal éneklés Gajdó-Zirig Bori és Panni előadásában, néptánc a Váczi Néptáncegyüttessel, Karánsebessy Tünde pedig citerázik. Koncertet adnak nemcsak a Nagymarosi Ütősök, hanem a gödi Regruta zenekar is, végül a napot az Apám bandája zárja. De rajtuk kívül Heininger Ádám nagymarosi borász mesél a Dunakanyar hajdani szőlészeti hagyományairól és tőle megtudhatjuk, van-e, és ha igen, milyen a jó fröccs.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Eközben a székesegyház előtti téren a környék kézművesei és őstermelői árulják portékáikat: méz, házi lekvárok, sütemények, kerámiatárgyak és vesszőkosarak, nemez és festett kövek készítőivel is megismerkedhetnek. Ezen kívül lesz mézeskalácsfestés ételfestékkel, a gyerekeknek.
Az I. Regionális Fröccs Fesztivál szervezésében szakmai segítséget nyújtott a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, ezen kívül a gazdakör köszöni a Váci Püspökség, a Váci Egyházmegyei Karitász csoport és a Madách Imre Művelődési Központ valamint a Print Profi támogatását is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments