Új alapú energiabeszerzés: több tízmilliót spórol Vác

Összességében több, mint negyvenmillió forintos megtakarítást érhet el a város azzal, hogy az energia beszerzést az új városvezetés más alapokra helyezte, mint elődjei. A jelentős spórolást az eredményezi, hogy más önkormányzatokkal összefogva közbeszerzéses árversenyben vett részt Vác, azaz nem automatikusan, az évek óta megszokott szolgáltatótól rendeli a földgázt és a villamos energiát a város – írja a vac.hu.

A közbeszerzést szervező, a várossal szerződésben lévő cég nemrég arról tájékoztatta a várost, hogy az idei év első félévében csak a villamos energia árán több, mint 7 millió forint spórolás mutatkozik – erről Ferjancsics László adott tájékoztatást. Az alpolgármester hozzátette: más városok már évek óta alkalmazzák ezt a megtakarítást eredményező beszerzési módot, amelyhez az új városvezetés amint lehetett, rögtön csatlakozott.

A költségtakarékosság jegyében az önkormányzati cégek, intézmények új módon, egységes fogyasztóként jelennek meg az energia piacon, kedvezőbbé téve a beszerzési pozíciókat. Ezen túlmenően városunk más településekkel egyeztetve, közös fellépéssel pályáztatja a földgáz és villamos energia szolgáltatókat a minél kedvezőbb ár eléréséért.

Az új energiabeszerzési módot Matkovich Ilona polgármester előterjesztésére tavaly februárban fogadta el a váci képviselő-testület. A mára bizonyítottan tízmilliós nagyságrendű spórolást eredményező határozatokat a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselő nem szavazták meg.

A váci önkormányzat ezen csoportos közbeszerzési eljárást alkalmazza a 2020. végétől számított két év vonatkozásában a szükséges földgáz és villamos energia biztosítására. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments