Új edzővel és jelentősen átalakult játékoskerettel kezdi a bajnokságot a Váci NKSE

Szeptember 11-én, szombaton, Érden indul a szezon a Váci Női Kézilabda SE NB I-es felnőtt csapata számára. Ottó Katalin vezetőedzővel, aki 2013-2016 között, „beugróként”, már több mint negyven alkalommal irányította az akkori felnőtt csapatokat, beszélgettünk a bajnoki rajt előtt.

Mennyire ért váratlanul a felkérés és miket mérlegeltél a vezetőedzői poszt elfogadása előtt?

Váratlanul ért, de nem volt sok időm morfondírozni. A kerettagok túlnyomó részét jól ismerem, ami sokat segített abban, hogy elfogadjam ezt a megtisztelő felkérést. Jó érzés, hogy a klub vezetői megbíznak bennem. Szép kihívás és egyben nagy megtiszteltetés a magyar NBI egyik meghatározó csapatát irányítani.

Összefoglalnád edzői hitvallásod?

Figyelek rá, hogy minden edzésre felkészülten menjek, ezzel megtisztelve a velem dolgozó játékosokat. Igyekszem megadni nekik az esélyt, hogy minden edzés során egyre jobb kézilabdázóvá váljanak. Természetesen elvárom, hogy a játékosok is ezzel a felfogással vegyenek részt az edzéseken. Hiszek a munkában, a sok gyakorlásban, de ezeknek csak akkor van értelme, ha mindig mindenki teljes odafigyeléssel végzi a dolgát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Több, mint huszonhárom éve dolgozol a klub utánpótlás korosztályainál. Nagyszerű dobogós helyezések mellett, 2013/2014-ben, a klubtörténet egyik legnagyobb sikerét elérve, egyetlen országos bajnoki címét szerezve, egy sokunk számára máig emlékezetes, gödöllői 1 – 4 rájátszás után, az ificsapattal magyar bajnok lettél, a Győrt, a Fradit és a Debrecent megelőzve. Edzői pályádra milyen hatással volt ez az országos visszhangot is kiváltó siker?

Visszaigazolást nyert, hogy jó úton járok. Addig is voltak sikeres csapataim, de a legjobbnak lenni felemelő érzés. Sokat köszönhetek Németh Andrásnak, akitől rengeteget tanultam akkoriban és azóta is folyamatosan. Kimeríthetetlen szakmai tudás mellett kiváló pedagógiai érzékkel is rendelkezik.

Az akkori bajnokcsapatból Hámori Konszuéla, aki idéntől csapatkapitány, és Helembai Fanny, válogatott olimpikon, a felnőtt csapat kulcsembereivé váltak. Ezt hogyan tudod kamatoztatni edzői munkád során?

Hámori Koni és Helembai Fanny nagyon meghatározó szerepet töltenek be a felnőtt csapatban. Természetes, hogy nagymértékben számítok a segítségükre a pályán belül és kívül is. Szerencsére, alkalmasak is erre a feladatra, mert az edzésmunkájukon kívül a játékintelligenciájuk is kiemelkedő. Ebben a tekintetben rögtön melléjük sorolhatom több ‘rutinos’ játékosunkat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A tavalyi, bajnoki negyedik csapatból több húzóember, mint Sanja Radoszavljevics, Lakatos Rita, Szabó Laura és Triffa Ágnes is távozott. Két rutinosabb játékos, Pásztor Bettina kapus, valamint Ferenczy Fruzsina irányító, átlövő (aki, sajnos, jelenleg súlyos sérüléséből lábadozik, mielőbbi teljes felépülést kívánunk neki!) mellett hat fiatal, Ballai Borbála irányító, átlövő, Balogh Petra balszélső, Csatlós Csenge kapus, Kovalcsik Jázmin beállós, Schatzl Natalie balszélső és Világos Diána beállós érkezett. A felkészülési szakasz során elvégzett munka, az edzőmeccseken tapasztaltak és a Dunakanyar Kupa megnyerése után, a bajnoki rajt előtt, hogyan értékelnéd a lányok eddigi hozzáállását és teljesítményét?

Nagyon számítunk a fiatalokra, hiszen klubunk filozófiája szerint, tehetséges magyar játékosokkal szeretnénk dolgozni, őket képezni, NB I-es szintre hozni. Mindemellett a versenysport kihívásainak is szeretnénk eleget tenni, vagyis eredményesek akarunk lenni. Ezt a két célt szem előtt tartva kell fokozatosan beépíteni a fiatalokat a csapatba, külön-külön a saját haladási tempójuknak megfelelően. Az edzésmunkája mindenkinek kiemelkedő, a hozzáállással nincs probléma. A teljesítmény még javítható, amit igyekszünk is megtenni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Mi a klubvezetés célkitűzése felétek, és te hová pozícionálnád a csapatot a 2021/2022-es bajnoki idényben?

A klubvezetés célkitűzése egybevág az én elképzeléseimmel, azaz az első hat hely valamelyikének a megszerzésével.

Végezetül, mit üzensz a csapat szép számú, nagyon lelkes és kitartó szurkolótáborának?

Fantasztikus érzés a lelkes váci szurkolók biztatása mellett meccsezni. Idén is számítok a támogatásukra, hiszen nagy lökést tudnak adni a csapatnak a nehéz pillanatok átvészelésében. Bízom benne, hogy sok szép közös élményben lesz részünk az elkövetkező szezonban.

Ottó Katalinnak és lányainak jó és eredményes munkát, sok sikert és sérülésmentes szezont, a szurkolóknak pedig számos élvezetes és megnyert meccset kívánunk! Hajrá Vác! (Füstös Miklós, fotó forrása: www.vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments