Új környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesznek az M2 bővítésénél

Újabb részleteket osztott meg Rétvári Bence, térségünk országgyűlési képviselője az M2 gyorsforgalmi út bővítésével kapcsolatban. Ezúttal a tervek környezetvédelmi szempontjaira hívta fel a figyelmet.

Többek között a képviselő korábbi nyilatkozataiból is már tudni lehetett, hogy tervbe vették az M2 gyorsforgalmi út Vác-dél és Vác-észak csomópont közötti 2×1 sávos szakaszának a 2×2 sávosra való bővítését. Az 1990-es években az út feletti hidak a tervezett teljes keresztmetszetre már kialakításra kerültek, most pedig a városunkat közvetlenül érintő útszakasz előkészítése zajlik, mely mintegy 10 km hosszan a Budapest-Vác szakasz kiépítéséhez kapcsolódik.

Az államtitkár ezúttal is kiemelte, hogy a munkálatok során kiemelten fontos szempont lesz a zajárnyékolás megfelelő megoldása. Majd hozzátette, hogy még hátra van az építés engedélyezési és a kiviteli terv elkészítése, valamint az építési engedély beszerzése. De emellett elmondta, hogy külön figyelmet fordítanak a környezetvédelmi kritériumokra is.

„A tervezési feladat első lépése a 2004. évben kiadott és 2011. évben módosított környezetvédelmi engedély felülvizsgálata, hiszen az eltelt másfél évtized során mind a jogszabályi környezet, mind a beépített környezet változásokon ment keresztül. Ezen változások alapján a felülvizsgálat során új, teljes vegetációs ciklust felölelő környezetvédelmi dokumentáció és engedély megkérése szükséges. A tervezés során nemcsak a korábbi környezetvédelmi engedélyben szereplő, hanem a településrendezési tervben szereplő csomópontok helyei is figyelembe vételre kerülnek, így a rendezési tervben szereplő Gombás-patak térségi csomópont is” – fogalmazott Rétvári Bence egy facebook bejegyzésében.

A környezeti hatástanulmány, engedélyezési és kiviteli tervkészítésre kiírt pályázat folyamatban van. A pályázatok értékelését követően a tervezett szerződéskötés 2021. IV. negyedév végére várható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments