Újabb pert bukott a Vác Online – ismét helyreigazítást kell közölnie

Újabb hazug írása miatt marasztalta el az elsőfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a kormányközeli Vác Online oldalt. Ezúttal az egyik alpolgármesterről állított több valótlanság miatt kell helyreigazítást közölnie a sajtóterméknek – írja a vac.hu.

A bukott sajtóperek sorába illeszkedve a bíróság most újra elmarasztalta a Vác Online-t. Ennek kiadója az a Hellodunakanyar Kft., amelynek tulajdonosa és cégvezetője Zámbó Emese, aki az önkormányzati választáskor a sződligeti Fidesz szervezet vezetőjeként nyilvánult meg és jelenleg is Rétvári Bence munkatársa.

A Vác Online oldal nemrég azért vesztett sajtópert, mert a polgármesterre vonatkozóan állított valótlant. Emiatt a Nagymarosról szerkesztett oldalt ugyancsak helyreigazításra kötelezték. Májusban egy másik állítása miatt is elmarasztalta az oldalt a Törvényszék, mert a város egyik munkatársáról írt valótlant. De az oldal már tavaly is bukott sajtópert.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A most lezárult perben Ferjancsics Lászlóról szóló írását a Vác Online igyekezett megvédeni a Törvényszéken. Azonban a bíróság megállapította, hogy az alpolgármester által kifogásolt, a Vác Online oldalon megjelent írás támadott „szövegrészletei valótlanok, nem a valóságot tükrözik”, emiatt az oldalnak helyreigazítást kell közölnie.
A bíróság a perben felmerült, több mint kétszázezer forintos költség és illeték megfizetésére is kötelezte a Vác Online kiadóját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments