Újból büntetést kapott a gödi Samsung-gyár használatbavételi engedélyek hiánya miatt

Másodjára szabott ki büntetést a Pest megyei Kormányhivatal a Samsung gödi akkumulátorgyárára, miután több üzemrész használatbavételi engedély nélkül működött – írja az Átlátszó.

Nem szűnnek a gödi Samsung-gyár körüli problémás ügyek. Amikor végre rendeződni kezdtek a lakosságot zavaró zajproblémák, újból a használatbavételi engedélyek körüli zűr kezd kiéleződni. Ez már egy visszatérő problémának tekinthető az üzem életében, legutóbb december végén a Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület jóvoltából derült ki, hogy két egység se rendelkezik az üzemeltetéshez szükséges engedélyekkel. Most pedig úgy tűnik azóta se sikerült ezt lerendezni az illetékes hatóságokkal, mivel másodjára is – a törvényileg kiszabható legmagasabb értékű, egymillió forintos – büntetést szabtak ki a dél-koreai cégóriás magyarországi ágazatára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

„A Pest megyei Kormányhivatalnak megküldött levelében foglaltakra válaszul tájékoztatom, hogy építésügyi hatáskörben a Göd 056. hrsz.-ú ingatlanon álló akkumulátorgyártó üzem főépületében hatósági engedély nélkül használatba vett B és C zóna használata és a G és K zóna használata megtiltásra került. A telephelyen a B és C zóna használata ügyében eddig két ízben került sor az építésfelügyeleti hatóság által bírság kiszabására a jogszabály által előírt legmagasabb összegben. A továbbiakban, amennyiben a felsorolt üzemrészek jogtalanul működnek, a kötelezésben foglaltak végrehajtását lehet elrendelni” – kapta válaszul a Göd-ÉRT Egyesület a gyár ügyében dr. Tarnai Richárd kormánybiztosnak küldött levelére.

Az eddigi végzésekből nem derül ki pontosan, hogy miért nem adtak ki eddig használatbavételi engedélyt a gyár több egységére. De feltételezések szerint előfordulhat, hogy az eltiltás oka azoknak a tűzvédelmi berendezéseknek a hiánya is lehetett, amelyekre csak szeptemberben adott ki engedélyt a katasztrófavédelem és amiket eddig hivatalosan csak a gyár B zónája használhat. (Forrás: atlatszo.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments