Újra váci sportolókért drukkolhatunk Vácott a Kéttusa Béres Kupán

Szeptember 25-26-án benépesül a Városi Strand és Uszoda, és a Vanyek Béla Sportcentrum: Vác ad otthon ugyanis az U10-U15 Béres MK forduló és az U11-U15 HUN Laser Run Béres MK fordulónak a Váci Vízmű SE és Vác Város szervezésében. Különösen érdekes ez az esemény, hiszen hosszú évek után a váci működésű egyesület fennállásának 50. jubileumának évében szervezhet rangos versenyt.

50 éves jubileumát ünnepli Vác egyik sport egyesülete idén. 1971-ben a Dunamenti Regionális Vízművek elődje alapította a Váci Vízmű Sport Egyesületet, hogy a vállalat dolgozói és gyermekei szervezett keretek között tudjanak úszni. Az eltelt 50 év alatt a kis egyesület a Dunakanyar egyik legnagyobb úszóegyesületévé vált, ahol átlagosan 100-110 sportolói taglétszámmal dolgozik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az Ecseri lakodalmas magával ragadta a közönséget Vácon is

Az eredetileg úszó egyesületnek indult klub mára már három szakosztállyal működik, hiszen tagja Magyar Úszó Szövetségnek, valamint a Magyar Öttusa Szövetségnek és a Magyar Triatlon Szövetségnek is. A fentieken kívül Vác város több eredményes szakosztályának (vízilabda, kajak-kenu, evezés) sportolói is az úszószakosztály tagjaként szerezték meg kiemelkedő eredményeihez szükséges alapokat, vagyis több szakosztály utánpótlásának bázisaként is szolgál az egyesületben folyó munka hosszú évtizedek óta.

„Nagyon büszkék és izgatottak vagyunk, hogy ezen a hétvégén mi rendezhetjük meg az U10-U15 Béres MK fordulót és az U11-U15 HUN Laser Run Béres MK fordulót a Magyar Öttusa Szövetséggel közösen” – mondja Tószegi Andor, a Váci Vízmű SE elnöke, aki 19 éve dolgozik az egyesületnél. „Sportolóink megszokták a versenyeken való részvételt, és kiváló helyezésekkel rendelkeznek, de a hazai pálya számukra is egészen mást jelent majd. Bízunk benne, hogy szuper eredményeket produkálnak, és ezt láthatja majd minél több helyi lakos is” – teszi hozzá a jubileumot is ünneplő egyesület elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy váci környezetvédelmi gyerekprogram, ami „egy volt a természettel”

A kétnapos verseny úszó programjai a Városi Strand és Uszoda, futó és laser run versenyei pedig a Vanyek Béla Sportcentrumban kerülnek majd lebonyolításra Vác Város Önkormányzatának támogatásával és részvételével. A szervezők jó hangulatot, izgalmas versenyeket ígérnek minden nézőnek és résztvevőnek. Ahogy mondani szokták: Hajrá Vác! ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments