Váci bronzérem a portugáliai korosztályos VB-n

A portugáliai Montemor-O-Velho-ban került megrendezésre a kajak-kenu junior és U23-as korosztály világbajnoksága. A viadalon pedig László Csaba edző tanítványai is megméretették magukat a Váci Kajak Kenu SE-t képviselve. A junior kajak kettesek 1000 méteres számában Aradi Álmosnak, a junior kajak négyesek 500 méteres magyar egységében Kozma Barnabásnak drukkolhattunk. 

Nem indult felhőtlen örömök közepette Aradi Álmos számára a világverseny, hiszen eredeti párja és ikertestvére, Aradi Bátor sajnálatos módon megsérült a bajnokságot megelőzően, ezért új partner után kellett néznie. Így jött képbe az az MTK-s Panyik Zsombor, akivel aztán szeptember 3-án pénteken rajthoz álltak az előfutamon.

De minden nehézség ellenére az újonnan összeállt páros jól muzsikált a megmérettetésen. Először a második helyet elérve kvalifikálták magukat a középfutamba, ahol aztán elsőként áthaladva a célvonalon jutottak a fináléba. A szombat délelőtti döntő bár nehezebben indult Álmosék számára és a 9 induló közül a 7. helyen álltak 250 méternél, majd féltávnál is, nem hagyták ennyiben a dolgot. Hatalmas második ötszáz métert, illetve hajrát produkálva az utolsó métereken az orosz és a szlovák duót is megelőzve harmadikként értek célba, bronzérmet szerezve.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Váci szempontból a bronzérmes duót másnap, szeptember 5-én váltotta László Csaba másik tanítványa, Kozma Barnabás férfi kajak négyesek 500 méteres számában társaival, Kövesdi Patrikkal, Hídvégi Hunorral és Kellér Gergővel. A vasárnapi előfutamon pedig meglehetősen bizalomgerjesztő módon, egy első helyezéssel zártak a fiúk, így egyből bejutva a hétfői fináléba. Itt azonban már kevésbé alakultak szerencsésen az események. Már a rajtjuk sem volt erős a srácoknak és a folytatásban sem tudtak beleszólni a dobogós helyekért vívott küzdelembe. A versenyt a végig vezető orosz kvartett nyerte, a mieink a dobogótól egy hajóhosszal lemaradva, a 4. helyen értek célba. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments