Világbajnok lett Kőhalmi Emese

Az utolsó napon négyszer csendült fel a magyar himnusz a Bagsvaerd-tónál Koppenhágában. Kajak vegyes párosban a Lucz Anna, Csizmadia Kolos alkotta egység győzött, míg ötezer méteren kenuban Adolf Balázs, kajakban pedig Kőhalmi Emese és Noé Bálint akaszthatta saját nyakába az aranyérmet – írja a kajakkenusport.hu.

Csütörtökön egy minden eddiginél mozgalmasabb szezon végén kezdődött meg a felnőtt gyorsasági és parakenu világbajnokság Koppenhágában. 56 ország, több mint 700 versenyzője szállt vízre az első olyan versenyen, amely már a Párizsra átalakított olimpiai program szerint zajlott. Ezen a több szempontól is különleges világverseny éremtáblázatán végzett az első helyen Magyarország és ezen a rendezvényen mutatott be korát meghazudtoló érett versenyzést a 19 éves Kőhalmi Emese is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A fiatal gödi lány már az elején bebetonozta magát az élcsoportba, majd a végén faképnél hagyta riválisait, s végül magabiztosan győzött.

“Közben éreztem, hogy elég jó tempót tudok jönni, és tudtam, hogy ha az utolsó egyenesben elöl vagyok, onnan már nem tudom elveszíteni. Készülök a két hét múlva sorra kerülő maraton világbajnokságra is, így jó az állóképességem, maradt a végére is erőm.” – mondta a KSI versenyzője, aki két hete még a portugáliai utánpótlás vb-n versenyzett, s nyert két aranyat.

Emese az ifi eredményeit követően így egy 22:57.48-as idővel felért a csúcsra és a felnőtt mezőnyben is elsőként ért célba, ezzel elmondása szerint elérve valószínűleg eddigi pályafutása legnagyobb eredményét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments