Zebrák lesznek a Kosdi úti körforgalomnál

Az önkormányzat megbízásából szeptember 20-ától megkezdődik a Kosdi úti körforgalomnál a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása – írja a vac.hu.

A 2019-es önkormányzati választás előtti napokban került sebtében átadásra Vác egyik legforgalmasabb kereszteződésében kialakított körforgalom. Ezt megelőzően, majd az átadás utáni időszakban is folyamatosan felmerülő igény volt az arra közlekedő gyalogosok biztonságát szolgáló zebrák kialakítása.

Kiss Zsolt alpolgármester a napokban arról adott tájékoztatást, hogy az előkészítő munkák befejeződtek, az engedélyek megérkeztek, így – bár ennek megvalósításához sem kapott pályázati forrást a város – elkészülhetnek a gyalogos átkelőhelyek.

„A meglévő körforgalom mind a 4 ágánál gyalogos-átkelőhely kerül kialakításra. Ennek során járdaburkolat részleges cseréje történik, felfestik a burkolati jeleket, továbbá megtörténik az előírásoknak megfelelő erősségű közvilágítás kiépítése. Az építési munkák várható befejezése október vége. Jó hír, hogy az építkezés alatt az autóbuszok közlekedése zavartalan lesz.” – mondta az alpolgármester.

A váci polgárok adóforintjainak felhasználásával történő munkák idejére az önkormányzat az arra közlekedőktől fokozott figyelmet és türelmet kér. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments