2021-ben Nagykanizsa és Veresegyház lett a két legvirágosabb település

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult. A megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett, a zsűri összesen 49 díjat oszt ki. 2021-ben a legvirágosabb települések Nagykanizsa, Veresegyház, Etyek és Buzsák lettek – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján.

A Virágos Magyarország egy környezetszépítő mozgalom és verseny, amely az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale Europe) hazai képviselője. A kezdeményezés szervezői elkötelezettek a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet kialakítása és a fiatalok környezeti nevelése iránt. A verseny szellemisége szempontjából kiemelten fontos, hogy a falvakban és a városokban új zöldfelületek, parkok, fasorok jöjjenek létre. Az ingyenes versenyen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket helyi versenyek kiírásával, magyar virágfajták alkalmazásával, és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

A megmérettetésre idén több mint 320 pályázat érkezett, amiket egy 120 fős, kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri értékelt és összesen 49 díjat osztott ki. Megállapították: idén is folytatódott az az örömteli tendencia, hogy évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek. Sorra szépülnek meg a közterületek, és számos településen átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldfelület-fejlesztés zajlik. A végeredmény alapján pedig Nagykanizsa lett a legvirágosabb 30 ezer főnél népesebb település, míg a kisebb városok kategóriájának fődíját Veresegyház nyerte el.

Mellettük a 2.000 lakosnál nagyobb falvak kategóriájában Etyek, a kisebb falvaknál pedig Buzsák kapta a fődíjat. A fővárosi kerületek közül a IV. kerület érdemelte ki Budapest Főváros díját. (Forrás: mtu.gov.hu, Kép: Virágos Magyarország facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments