A második helyezett otthonában sikerült kikerülni a kieső zónából

A hétvégén a dobogós helyezésre pályázó Dunaújváros PASE otthonába látogattak a váci focisták. Itt pedig egy mozgalmas és fordulatos második félidőt követő döntetlennel végre sikerült elérniük, hogy a következő fordulót már a kieső zónán kívülről várhassák.

Hiába rukkol elő időnként bizalomgerjesztő eredményekkel a Vác FC, ezeket rendre elkeserítő vereségek követik. Így volt ez a legutóbbi hétközi forduló alkalmával is. A váciak egy Mohács elleni 2-0-ás idegenben aratott győzelem után fogadták a közeli riválisnak számító Ceglédet, de ennek csak egy csúfos, 1-3-as vereség lett a vége. Ez pedig már csak azért is fájó tapasztalat mert, ha hasonlóan gyengén szereplő csapatok ellen ez a vége, akkor mire számítsunk az olyan ellenfelek ellen, mint a Dunaújváros, akik dobogós helyezésekért küzdenek. Csank János, a váci csapat edzője azonban elismerve, hogy valóban komoly kihívás elé néznek, még nem adta fel a reményt és bízott játékosaiban a mérkőzést megelőző nyilatkozatában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Nehéz mérkőzésre készülünk, hiszen tudjuk, hogy a Dunaújváros jó csapat. Az újvárosiaknál van 4-5 olyan futballista, amely sok meccset lejátszott már magasabb osztályban, rutinjuk mellett az egész csapat jól támad le – mondta a váci tréner, majd kitért arra is, hogy szerinte min kellene javítania alakulatának a teljesítményjavulás érdekében. – A magabiztosságot hiányolom a mieinknél, sajnos eddig a versenyhelyzetet rosszul kezeltük, pedig amikor nincs plusz tét – például az edzéseken –, akkor remek megoldásokat mutatunk. Jó lenne, ha a szerencse is mellénk szegődne már.”

A Vác annyival szerencsésebbnek is mondhatta magát a meccs kezdete előtt, hogy játékoskerete immár szinte teljesnek volt mondható. Ellentétben a hazaiakkal, akiknél egy sor hiányzó mellett a vezetőedző sem lehetett jelen betegség miatt. A vendégek így meg tudták lepni meggyengült ellenfelüket és csak ritkán engedték el őket gólveszélyes támadásig, bár a mieink kontrára épülő taktikája sem hordozott sok veszélyt a hazai kapura. Nem is esett gól az első játékrészben egyik oldalon sem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Majd a második játékrészt a szokásostól eltérően ezúttal egy korai Vác gól nyitotta meg. Az 52. percben Tóth Levente egy szép egyéni megoldást követően tudta megszerezni a vezetést. Azonban nem sikerült sokáig kiélvezni ezt a ritka szituációt, mivel véleményes bírói ítéletek sora pörgette fel az eseményeket. Hat perccel később egy megkérdőjelezhető büntetőhöz jutottak az újvárosiak, amit sikeresen értékesítettek is. De 4 perc múlva újra közbelépett a játékvezető, az ítéletét követő kínálkozó lehetőséget pedig ezúttal Mertse Ábel váltotta gólra. De itt még mindig nem volt vége. Az utolsó tíz percbe lépve be lett fújva a találkozó harmadik büntetője is, melyet Halasi Péter ezúttal bravúrral védeni tudott. Ám két percre rá mégis jött az újabb hazai egyenlítés, így beállítva a 2-2-es végeredményt is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Ezzel a Vác FC, ha csak a kedvezőbb gólkülönbségének köszönhetően is, de végre kikerült a kieső zónából. Így készülhetnek Csank tanítványai október utolsó napjára, amikor az FC Dabast fogják fogadni. (Forrás: vac.hu, vacfc.com, Kép: Dunaújváros PASE facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments