A múltheti sikert egy újabb zakó követett

Október 20-án, szerdán játszotta le soron következő bajnokiját a Vác FC a Ceglédi VSE ellen. Azonban ezúttal se alkottak maradandót a váciak és a hazai pálya ellenére se tudtak a kieső zónából való kijutás felé tenni egy lépést, végül 1-3-ra maradtak alul.

Múlt hétvégén a sereghajtó Mohács ellen egy magabiztos, két gólos győzelemmel a váci focistáknak sikerült elkerülniük azt, hogy pozíciócsere történjen kettejük között, de a kieső zóna szoros állása ellenére se kikerültek ki a veszélyeztetettek köréből. Ezúttal pedig egy hétközi forduló keretei között az ellen a Ceglédi VSE ellen folytathatták kiesés elleni küzdelmüket, akiktől csak négy ponttal maradtak el a tabellán. Így egy kiélezett küzdelemre lehetett számítani a találkozó előtt. Erről beszélt Csank János is a mérkőzést megelőzően, egy a váci klub honlapjának adott nyilatkozatában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

„Jó lett volna a vasárnapi győztes meccs után egy hetet „sütkérezni”, de a sűrű program miatt erre nincs lehetőség – mondta a szakmai igazgató – Igen nehéz meccs vár ránk, hiszen a Cegléd jó futballt játszik, emellett ütközős és kontrázós csapat. A Keleti csoportból kerültek át, ott mindig is meghatározóak voltak és van 6-8 olyan futballistájuk, akik máshol már letették névjegyüket. A nyári felkészülés során találkoztunk velük, döntetlent játszottunk. Remélem, hogy a szerencse végre mellénk áll, ez is kell a sikerhez, persze nem erre alapozunk.

Még jó, hogy a szerencsére nem akart alapozni a váci mester, ugyanis az messziről elkerülte őket, hiszen visszatért a bajnokság elejére jellemző rossz meccsindítás. A vendégek nagyon hamar meg tudták szerezni a vezetést, így sokadszor is csak az eredmény után futhattak a mieink. De sajnos, ez annyira nem sikerült az ismét ötlettelenül támadó hazaiaknak, hogy még a szünet előtt kettőre nőtt a hátrányuk. Így már az első játékrészben magabiztos előnyt alakított ki magának a Cegléd, a játék képe alapján pedig a fordításra csekély esély mutatkozott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Mi sem igazolja jobban ezt a borús helyzetértékelés, mint a második félidőnek az eleje. A ceglédiek hamar megszerezték a harmadik találatukat is, így a hátralévő időben csak annyi kérdés maradt, hogy sikerül-e szépíteni a Csank-gárdának. A Vác szemszögéből a meccs egyetlen pozitívuma, hogy végül legalább nem rúgott gól nélkül kellett lekullogniuk a pályáról. A 86. percben Torda Patrik szerzett labdát a középpályán majd kiugratta Mertse Ábelt, aki ezzel megszerezte hetedik bajnoki gólját. A végeredmény tehát 1-3 lett.

A Vác FC legközelebb vasárnap lép pályára a bajnoki pontokért: 13 órakor a második helyre fellépő Dunaújváros ellen szerepel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments