A Vác VLSE vezetése is megszólalt a vissza nem fizetett milliók kapcsán

A héten a Váci Napló is beszámolt arról az azóta már az országos sajtót is megjárt hírről, hogy a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület (VVLSE) a kitűzött határidőre se számolt el 73 millió forintos tartozásával az önkormányzatnak. Erre az ügyre reagált most az egyesület elnöke Pető Tibor, korábbi váci alpolgármester.

A klubnak még 2018 nyarán adta az akkori városvezetés ezt a jelentős összeget egy új fociakadémia felépítéséhez, ami a volt deákvári laktanya területén valósult volna meg. A projekt azonban a többször módosított határidő ellenére sem készült el, így az önkormányzat a tételes elszámolásra és az összeg visszafizetésére szólította fel a klubvezetést. Ennek az előírt dátuma október 15-e volt, de az érintett fél nem tette meg a kívánt lépéseket az ügyben, így viszont jogi eljárást fognak kezdeményezni ellenük.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Pető Tibor a történtekkel kapcsolatban azt nyilatkozta az ES TV megkeresésére, hogy azért nem tudják ezt a pénzt visszaadni, mert ebből 23 milliót már kifizettek tereprendezésre, a további 50 millió forint pedig a kivitelezőnél van előlegben letéve, amit szintén számlákkal tudnak igazolni.

„Igazából az elszámolásunk le lett adva. Már lassan egy éve le lett adva és arra az önkormányzattól hivatalosan semmilyen választ nem kaptunk” – nyilatkozta az egyesület elnöke, majd hozzátette, hogy a VVLSE vezetése szerint, ha az önkormányzat eltekintene az önrész visszafizetésétől, akkor jövő nyárig megépítenék a laktanya területére a pályát.

A városháza viszont azt mondja, ha 2016-óta nem készült el a futballegyesület a vállalásaival, akkor új feltételekkel kell a megállapodást kialakítani. Ehhez azonban először vissza kell fizetni a város által 3 éve biztosított 73 millió forintot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Az önkormányzat végig konstruktívan állt a Pető Tibor által vezetett egyesülethez, azonban arról még a pénz útját vizsgáló bizottság is ellentmondó információkat kapott, hogy hol van a pénz. Ami tény, hogy a többször is módosított határidőre nem fizették vissza ezt az összeget és ez most már az erkölcsi aggályokon túl jogi aggályokat is felvet” – tette hozzá Tótváradi-Nagy Bence a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság egyik tagja. (Forrás: estv.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments