A város és a lakosság összefogott: aszfaltburkolatot kapott a Horgásztói utca

Elkészült a Horgásztói utca, Déli utca és az Amur utca útfejlesztése, amely az ott lakók és a város támogatásával kapott aszfaltburkolatot. A helyszínen Matkovich Ilona polgármester elmondta: a lakók jelezték, hogy ők is szívesen részt vennének az út fejlesztésében.

„A város 10 millió forintot különített el erre a célra, de aztán kiderült, hogy ez nagyon kevés, így ezt az összeget meg kellett duplázni. A lakosság pedig több mint hatmillió forinttal járult hozzá, amit ezúton is köszönünk. Emellett azt is köszönjük, hogy mindvégig aktívan részt vettek a munkában” – mondta a városvezető. Hozzátette: nem a teljes utcaszélesség került leaszfaltozásra, hanem négy és fél méter, több mint 200 méter hosszan. Kialakítottak vízelvezető árkokat is az út mentén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Kiss Zsolt alpolgármester elmondta: nagyon rég óta várták a lakók, hogy megvalósuljon a fejlesztés.

„Az elmúlt időszakban az önkormányzat rengeteg pénzt költött arra, hogy ezt a gyűjtő útszakaszt karbantartsa. Ez az út a 2-es útról visz Sződliget irányába, ezért nagyon nagy terhelésnek volt kitéve. Az elmúlt években az ide újonnan kiköltöző családok igénye volt, hogy ez a szakasz, amely nagyon porolt, nagyon kátyús volt, szilárd burkolatot kapjon.”

Az önkormányzat eltökélt abban, hogy komoly útfelújításokat végezzen – hangzott el. Korábban már elkészült a Zöldfa utca, a Bán Márton utca, a Gombási út egy szakaszát a DDC Kft-vel közösen aszfaltozták le, hamarosan pedig új burkolatot kap a Budapesti főút is. Jövőre pedig a tervek szerint a Rádi út lesz soron. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments