Az év utolsó nemzetközi versenyére is jutott egy érem

A 2021-es nemzetközi evezős szezon zárásaként a hétvégén rendezték meg az Ifjúsági Európa-Bajnokságot Münchenben. Ezen a 27 nemzet 500 sportolóját felvonultató eseményen pedig Magyarországnak 7 versenyszámban összesen 31 fiatal hazai evezősnek szurkolhatott a közönség, köztük a Vác Városi Evezős Club két sportolójának Harsányi Orsolyának és Földesi Bencének.

A férfi négypárevezős csapat, amelynek a váci fiú mellett Drávucz Máté, Nagy Bálint Bendegúz és Boros Olivér volt a tagja, először a 17 indulót számláló mezőny előfutamain mérettette meg magát. Itt az első, gyengén sikerült evezést követően a reményfutamban harcolták ki a továbbjutást, miután a harmadik pozícióban versenyezve sikeresen visszaverték a szerb egység támadásait. Másnap reggel így a középfutam következett, ahol azonban már nem tudták magukat kvalifikálni a döntőbe. Előbb 20 másodperccel lemaradva a hatodik helyen értek célba, majd délután a B döntőben az ötödik helyet szerezték meg, így összesítettben a 11. helyen végeztek a négypárak mezőnyében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A női szekció esetében, már csak az indulók számából adódóan is szebb helyezésről tudunk beszámolni. A versenyszámban mindössze négy egység állt rajthoz, így az első napon csak pozícióosztó futamot rendeztek. Az Orsolya mellett Angyal Zsófiát, Balázs Szonját, Fazekas Fannit, illetve kormányosként Majsa Klaudiát magába foglaló csapat bár erősen kezdte a versenyt, 500 méter megtétele után kiengedtek és a negyedik helyen értek célba. A vasárnapi döntőben aztán már a magyarokkal együtt csupán három hajó versenyzett, így biztos volt az éremszerzés. Négyesünk egy ideig a második helyen haladt, ám a táv első felének megtétele után a győztes olaszok és a végül ezüstérmes németek is elhúztak, így a dobogó legalsó foka maradt a magyar egység számára. (Forrás: Magyar Evezős Szövetség facebook, vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments