Az ünnepi időszak előtt rendbe szedték az Alsóvárosi temetőt

Október második felében, egy nagyszabású és több lépcsőből álló folyamat keretében megkezdődött az Avar utcai temető környezetének és környékének rendbetétele. Régóta elmaradt és szükségessé vált karbantartások, fejlesztések történtek meg és vannak folyamatban az őszi időszakban – írja a vacholding.hu. 

Komoly és részletekbe menő munkát végzett az elmúlt időszakban a Váci Városfejlesztő Kft csapata. A forgalmas október végi, november eleji időszakot megelőzően rendbe szedték a már meglehetősen leromlott állapotú Alsóvárosi temetőt és környezetét. A munkálatok során kijavították a területet határoló kerítés sérüléseit és hiányosságait, illetve betonozással, hegesztéssel megerősítették és friss festéssel látták el a meglévő kapukat, amiknek ráadásul már a zárhatóságuk is megoldottá vált. De a szilárd burkolatú utakkal is foglalkoztak: kátyúzásos technológiával megtörtént a problémás részek helyreállítása. Emellett a kőszórásos utak süllyedéseinek feltöltése is folyamatban van, a ravatalozó előtti kereszteződés pedig mart aszfalttal került feltöltésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A terület egészén megtörtént a kézi és gépi fűnyírás, a nagyobb szemétkupacokat és hulladék sírköveket az egyházi gondnok felügyelete mellett elszállították. A területen található fák szükség szerint gallyazással, visszametszéssel lettek alakítva, a keletkezett zöldhulladékot darálás után elszállították. A 2-es főút kereszteződésétől az Avar utca mentén végig levágták a füvet és a növényzetet.

A szomszédos Aldi áruház felől is megközelíthetővé válik a temető, miután nagy mennyiségű hulladék elszállítása történt meg, illetve lezajlott a szükséges tereprendezés. Ugyanezen vonalon meghosszabbították a kerítést és egy kiskapu kialakításával könnyebbé tették a temető megközelítését a Gödöllői út irányából.

A vizesblokk és mosdó részleg utoljára 2019-ben esett át nagyobb felújításon, most ismételten szükségessé vált elvégezni ezen feladatokat. Megtörténtek a szükséges vízvezeték javítási munkák, új pvc illetve fa burkolatot kapott a helység, új pántolást kaptak az ajtók, amelyeket olajfék visszahúzóval láttak el, illetve a sérült wc kagylókat is helyreállították. Végül rendbe hozták az információs táblát a Spar áruház felőli kapunál, amelyre hamarosan kikerülnek a szükséges tájékoztató feliratok. A ravatalozó hiányzó, esetenként sérült műkő burkolatainak elemei pedig beszerzés alatt állnak, hamarosan megtörténik cseréjük. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments