Ezúttal váci siker zárta az utolsó másodpercekig zajló küzdelmet

Október 22-én Siófokra látogatott Vác női kézilabda küldöttsége, ahol egy végig kiélezett és izgalmas mérkőzést játszottak a felek. De ezúttal végre a váciak oldalára állt a szerencse, illetve bennük volt meg az a tartás, amivel végül 32-33-as aránnyal felül tudták múlni a hazai egyesületet.

Két eddig rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó csapat lépett pályára a női kézilabda bajnokság ötödik fordulójában, Siófokon. Az egyik fél a három vereséggel és két győzelemmel rendelkező hazai Siófok KC, a másik pedig az azonos mérleggel, de egymás után két bajnoki vereséggel a háta mögött érkező Váci NKSE. Így az egymás közvetlen riválisának számító csapatoknak a pénteki egy sorsdöntő találkozónak ígérkezett, hiszen ez esetben a másik féltől szerzett pont különösen értékes lehet a későbbiekben. Ennek a tudatában, de magabiztosságot sugallva nyilatkozott Ottó Katalin vezetőedző is a klub honlapjának.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idei harmadik ezüstérmét szerezte Szathmáry Károly Csíkszeredán

„Azt gondolom, mivel mi már többször bizonyítottuk, hogy idegenben is tudunk győzni, illetve nagyon jó meccseket vagyunk képesek játszani komoly ellenfelek ellen is, hogyha a lányok ezen a hétvégén azt az arcukat mutatják, amit jobban szeretünk, képesek lehetünk elhozni a kettő pontot idegenből” – mondta a váci tréner.

A csapatok eddigi eredményeinek megfelelően kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó. Bár a vendégek volt, hogy három góllal is vezetni tudtak, a siófoki kézisek végig a nyomukban tudtak maradni. A tizenkilencedik percben 10-10 volt az állás, ez is jól mutatja, hogy a védőmunka egyik oldalon sem volt a lányok erőssége, gyakran zörögtek a kapuhálók. A váciak mindössze három találattal dobtak kevesebbet egy félidő alatt, mint legutóbb Mosonmagyaróváron a teljes meccsen. Végül 16-19-es állással vonultak le pihenni a játékosok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Örömkézilabdával lett meg a csoportharmadik hely

A szoros eredmény a második játékrészben is megmaradt, jellemzően felváltva érkeztek a találatok. Ha valamelyik félnek sikerült is 1-2 góllal magához ragadni a vezetést, sokáig nem tudta megtartani ezt az előnyt. A találkozó végéhez közeledve így az edzők próbálták időkéréssel kizökkenteni a másik alakulatot, illetve hasznos tanácsokkal ellátni a sajátjaikat. Az utolsó percekben aztán a vendégeknek jött ki jobban a lépés. Kácsor Gréta góljával 33-32-re vezetést tudott szerezni a Vác, majd fél perccel a lefújás előtt Bukovszky Anna védett egy beállós ziccert. Tehát ennek a heroikus küzdelemnek a végén ezúttal a Váci NKSE játékosai diadalmaskodtak és 32-33-as végeredménnyel felülmúlták a hazai hölgykoszorút.

A következő fordulóban, október 30-án az újonc Vasas látogat a váci sportcsarnokba. (Forrás: vac.hu, vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments