Ezúttal váci siker zárta az utolsó másodpercekig zajló küzdelmet

Október 22-én Siófokra látogatott Vác női kézilabda küldöttsége, ahol egy végig kiélezett és izgalmas mérkőzést játszottak a felek. De ezúttal végre a váciak oldalára állt a szerencse, illetve bennük volt meg az a tartás, amivel végül 32-33-as aránnyal felül tudták múlni a hazai egyesületet.

Két eddig rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó csapat lépett pályára a női kézilabda bajnokság ötödik fordulójában, Siófokon. Az egyik fél a három vereséggel és két győzelemmel rendelkező hazai Siófok KC, a másik pedig az azonos mérleggel, de egymás után két bajnoki vereséggel a háta mögött érkező Váci NKSE. Így az egymás közvetlen riválisának számító csapatoknak a pénteki egy sorsdöntő találkozónak ígérkezett, hiszen ez esetben a másik féltől szerzett pont különösen értékes lehet a későbbiekben. Ennek a tudatában, de magabiztosságot sugallva nyilatkozott Ottó Katalin vezetőedző is a klub honlapjának.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Azt gondolom, mivel mi már többször bizonyítottuk, hogy idegenben is tudunk győzni, illetve nagyon jó meccseket vagyunk képesek játszani komoly ellenfelek ellen is, hogyha a lányok ezen a hétvégén azt az arcukat mutatják, amit jobban szeretünk, képesek lehetünk elhozni a kettő pontot idegenből” – mondta a váci tréner.

A csapatok eddigi eredményeinek megfelelően kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó. Bár a vendégek volt, hogy három góllal is vezetni tudtak, a siófoki kézisek végig a nyomukban tudtak maradni. A tizenkilencedik percben 10-10 volt az állás, ez is jól mutatja, hogy a védőmunka egyik oldalon sem volt a lányok erőssége, gyakran zörögtek a kapuhálók. A váciak mindössze három találattal dobtak kevesebbet egy félidő alatt, mint legutóbb Mosonmagyaróváron a teljes meccsen. Végül 16-19-es állással vonultak le pihenni a játékosok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szoros eredmény a második játékrészben is megmaradt, jellemzően felváltva érkeztek a találatok. Ha valamelyik félnek sikerült is 1-2 góllal magához ragadni a vezetést, sokáig nem tudta megtartani ezt az előnyt. A találkozó végéhez közeledve így az edzők próbálták időkéréssel kizökkenteni a másik alakulatot, illetve hasznos tanácsokkal ellátni a sajátjaikat. Az utolsó percekben aztán a vendégeknek jött ki jobban a lépés. Kácsor Gréta góljával 33-32-re vezetést tudott szerezni a Vác, majd fél perccel a lefújás előtt Bukovszky Anna védett egy beállós ziccert. Tehát ennek a heroikus küzdelemnek a végén ezúttal a Váci NKSE játékosai diadalmaskodtak és 32-33-as végeredménnyel felülmúlták a hazai hölgykoszorút.

A következő fordulóban, október 30-án az újonc Vasas látogat a váci sportcsarnokba. (Forrás: vac.hu, vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments