Futóként is dobogóra állhatott Galambos Péter

Partra szállt és futóként is remekelt a világbajnoki érmes, kétszeres Európa-bajnok váci evezős Galambos Péter, miután beugróként meghívták a XV. NN Ultrabalatonra. A rekordszámú 17 ezer indulót felvonultató versenyen végül itt is dobogóra állhatott egy öt fős csapat tagjaként.

„Az egész azzal kezdődött, hogy Lajkó Laci, régi evezős kolléga megkeresett, hogy vállalnék-e egy ilyen váltófutást. Rövid gondolkodást követően igent mondtam. Egy szuper csapatba csöppentem bele, amiért hálás vagyok! A „Béláim AzÚrban” nevezetű csapatba, melyeknek tagjaival csak online kommunikáltam és a helyszínen találkoztam először! Hatalmas élményt vártam ettől az egésztől, amit meg is megkaptam! Sokszorosan!” – fogalmazott városunk sportolója facebook bejegyzésében.

A rendezvény lényege az volt, hogy „szombat délután indulva a lemenő napfényben, a hűvös, sötét éjszakán keresztül egészen pirkadatig” csapatban, 216 kilométeren keresztül egymást váltva, futva meg kellett megkerülniük a Balatont. Galambos, aki már korábban is említette, hogy szívesen kipróbálná magát az evezésen kívül más versenyszámban is végül csapata legjobbjaként a második helyhez segítette társait. Ennek kapcsán nyilatkozott careersport.hu oldalnak is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

„Túl sok időm nem volt erre a felkészülésre, két héttel korábban még evezős versenyem volt. Egy kis ínhüvelygyulladás miatt ki kellett még hagynom három napot a verseny hetén, így végül is picit pihentebb voltam” – jelentette ki a 34 éves élsportoló.

„Úgy osztottuk fel a 216 kilométert, hogy mindenki nagyjából 4×11 km-t fusson. Én voltam a második ember, először Zánka környékén futottam, majd Gyenesdiás-Keszthely, Balatonlelle-Balatonszemes következett. Balatonakarattya után Balatonfűzfőn volt a befejező állomásom. A csapatunk délután fél háromkor rajtolt el Balatonfüredről, én pedig délután 4-kor, este 8-kor, éjfélkor és hajnal 3-kor futottam” – engedett betekintést a versenybe Galambos Péter. – „Tavaly és tavaly előtt is indult ez a csapat, persze kicsit más felállásban. A csapatunkban többen is rendszeresen futnak, egyikük ultra távokat is teljesít, a csapatkapitány korábban kajakozott, mindenki rendelkezik sportmúlttal. Tavaly negyedikek lettek, kevéssel maradtak a le a dobogóról, idénre az volt a terv, hogy el kellene csípni a harmadik helyet.” (Forrás: careersport.hu, Kép: Galambos Péter Kisgalamb facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments