Idén is sikeresen dübörög a Hősképző Pest megyében

A Magyar Vöröskereszt országos Hősképző kampánya az idén már 4500 hőst képzett Pest megyében. Egészen november végéig még több helyszínen jelenik meg HősMaki és a szupererős vöröskeresztesek ingyenes programja – olvasható a szervezet sajtóközleményében. 

A Magyar Vöröskereszt 2017-ben indította el Hősképző plakátkampányát, amellyel az elsősegélynyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet. Az évek során olyannyira felfejlődött, hogy most már hősköpenyben, hősmaszkban, Hősmakival és sebimitációval járjuk Pest megye területét.

A program célja, hogy interaktív játékossággal megtanítsa az elsősegély és az újraélesztés alapjait minden nemzedéknek, változatos helyszíneken: idén eddig 27 programot valósítottunk meg közel 4500 képzett hőssel, játszótéren, családi napokon, iskolában, hatósági versenyen, motoros fesztiválon, önkormányzati táborban – tematikus iskolai napon és pályaorientációs foglalkozáson is egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Az elsősegély baleset-szimulációs oktatása és az „elsősegélynindzsa”, vagy a mesehősök „varázsbibik” versenykvíze mellett a járványügyi felkészültség is beépült programelemként, így COVID Harcos elemként népszerűsítve és oktatva a kézmosás és a vírus elleni védekezés „lépéseit”, megfűszerezve azzal, hogy a járványügyi vöröskeresztes feladatok során használt védőfelszerelést is magukra ölthetik a látogatók.

Változatos, egyedi és helyszínekre szabott interaktív tanulás a célunk, amelynek során már a felnövekvő generáció is a humanitárius segítségnyújtás bátor és pontos tettrekészségét mutathatja a mindennapokban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments