Ismét ülésezett a testület és több fontos döntés is született

Az önkormányzat éves munkatervében meghatározott napon, október 20-án megtartotta soros ülését a váci képviselő-testület. A lejárt határidejű határozatokról, a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseiről, továbbá a képviselők, bizottsági tagok ülésről történő távolmaradásáról összeállított tájékoztató után az egyhangúlag elfogadott napirendi sor szerint zárt üléssel folytatódott a munka – írja a vac.hu.

Az ülés a Polgármesteri Hivatal korábbi munkatársára, Cseledy Andrásra való megemlékezéssel kezdődött meg. A jelenlévők egy perces néma csenddel tisztelegtek a korábbi várospolitikus előtt és csak ezt követően kezdték meg a munkát. A személyi, gazdasági és városüzemeltetési kérdésekben hozott döntések közül a legfontosabbak az alábbiak szerint foglalhatóak össze.

Kinevezték az Idősek Otthona és Klubja igazgatóját

Személyiségi jogok miatt a testület zárt ajtók mögött hallgatta meg az önkormányzati idősotthon vezetői pályázatának két hölgyjelentkezőjét. A titkos urnás szavazáson Szabados-Slezák Brigittát nevezték ki, aki öt éves megbízatást kapott a grémiumtól. A zárt ülés további részében két tájékoztató és egy fellebbezés elbírálása mellett összeállították a megyei sportkitüntetésre javasoltak névsorát is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Már nyílt ülésen a képviselők elfogadták a váci nemzetiségi önkormányzatok elmúlt évi munkájáról benyújtott beszámolókat is.

Felújításokra, fejlesztésekre biztosítottak pénzt

A likviditási jelentés elfogadását a városi költségvetés aktualizálása követte. Egyhangú voksolással biztosítottak forrást

  • a „zöldház” belső felújításának tervezésére
  • a Budapesti főút egy szakaszának útfelújítására
  • a Rádi út egy szakasza jövőre tervezett felújításának tervezésére
  • gyalogos átkelőhelyek kialakítására
  • kutyafuttatók létesítésére
  • az Iskolaváros biztonságosabb megközelíthetőségére

Egy sor ingatlanügyben meghozott határozat után felügyelőbizottsági (FB) tagot választottak: Rozmaring Sándor három önkormányzati kft-ben betöltött FB-tagságát Molnár Nándor veszi át.

Sor került azoknak a szabályozásoknak a kialakítására is, melyek alapján a Madách Imre Művelődési, Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft. működhet.

A Földváry téri és a Csányi krt.-Széchenyi u. kereszteződésében lévő digitális köztéri óra a jövőben városi tulajdonban lesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Kft irányítja jövőre a női kéziseket

Mint kiderült, a 2022/2023-as élvonalbeli kézilabda bajnokságban csak gazdasági társaság létrehozásával kaphatnak licencet az egyesületek. A testület jóváhagyta, hogy a megalakuló Dunakanyar Kézilabda Kft székhelye a váci sportcsarnok legyen.

Egyetértés volt a Radnóti úton lévő buszmegálló felújítási elképzeléseiről és arról is, hogy a helyi közösségi közlekedést lebonyolító Volánbusszal szerződéshosszabbítás történjen.

A nyílt ülés végén a képviselők reagálhattak a korábbi kérdéseikre adott írásbeli válaszokra, majd napirend utáni felszólalások és új képviselői kérdések következtek.

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tervek szerint november 17-én, szerdán tartja legközelebbi plenáris ülését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments