Jelmezes Haloween Party-t szerveznek a művelődési központban

A Váci Család- és Gyermekjóléti központ által működtetett “Tali Pont” jelmezes Haloween Party-t szervez felsős gyermekek számára a váci Madách Imre Művelődési Központban. A jelmezversenyen kívül arcfestéssel, csillámtetoválással és tombolával is készülnek a szervezők – olvasható a szervezet közleményében.

Október vége, november eleje a magyar családok számára alapvetően a már elhunyt hozzátartozóikra való megemlékezésnek az időszaka. Azonban egy Amerikából érkezett hagyománynak köszönhetően a fiatalabb generációknak egy sokkal önfeledtebb eseményre is lehetőségük nyílik a temetők meglátogatását megelőzően.

Az Egyesült Államokban halloweenkor az ajtók előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik „Csokit vagy csínyt!” kiáltással lepik meg az adott ház lakosságát. Erre általában a nebulók édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Ez az esemény Amerikában nagyon fontos ünneppé vált és többnyire baráti társaságban, jelmezbált rendezve ünneplik meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Ennek egy szolidabb formája szivárgott át régiónkba az angolszász országokból, de az általános vagy középiskolás diákok itt is előszeretettel vesznek részt jelmezes mulatságokon, bulikon.

Erre ad lehetőséget október 27-én, délután három órától a Tali Pont is, akik ingyenes belépéssel sok szeretettel várnak minden legalább ötödik osztályos korú fiatalt a váci Madách Imre Művelődési Központba. A Haloween Party fél hatig fog tartani, a hangulatról pedig Dj Henryk és Dj Benedek fog gondoskodni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments