Lopott autóban alvást színlelni nem jó ötlet

A váci nyomozók befejezték annak a 24 éves férfinak az ügyét, akinek 2 gépkocsi lopás, 3 betörés, valamint egy pénztárcalopás írható a számlájára a gyanú szerint – írja a police.hu.

Több bűncselekmény elkövetésével is összefüggésbe hozható férfit kapott el a váci rendőrség még tavaly év végén. A 24 éves R. Ferencet egy lopott személyautóban találták meg, miközben alvást színlelve próbált rejtőzködni a rendőrök elől. A jármű eltűnése miatt 2020 december 3-án délután egy pizzafutár tett feljelentést, miután egy váchartyáni étteremnél leparkolt, de mire kiért a kocsinak hűlt helyével szembesült.

A hatóságok a bejelentés után három órával megtalálták az autót az elrablójával együtt, aki azonban kihallgatásán tagadta a lopás elkövetését, azt állította, csak aludni ült be a gazdátlanul és nyitva talált kocsiba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy férfi el akarta lopni a gyermekét iskolába kísérő édesanya táskáját

A rendőrség természetesen kétkedve fogadta ezt a magyarázatot és nem hagyták annyiban a dolgot. Ferenc balszerencséjére a nyomozás szélesítésével további 5 bűncselekmény elkövetésével tudták összefüggésbe hozni. Kiderült, egy másik gépkocsi, valamint egy pénztárca lopása, valamint három ingatlanbetörés is a számlájára írható. Vitte, ami mozdítható volt: füstölt sonkát, rollert, talajfúrót, kábelköteget. Amit nem tudott elfogyasztani, vagy hasznosítani, azon fillérekért túladott.

A munkanélküli férfi először tagadta a több millió forintos kárt okozó bűncselekmények elkövetését, de később sikerült jobb belátásra téríteni és módosított álláspontján, részletes beismerő vallomást tett. A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a jármű önkényes elvétele bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást így befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments