Megemlékezés közben is figyelni kell értékeinkre

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szeretné felhívni a hozzátartozók figyelmét arra, hogy az emlékezés időszakában se feledkezzenek meg értékeik, vagyontárgyaik biztonságáról. Ez időben gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak el szeretteik sírjához
megemlékezni, virágot elhelyezni, gyertyát gyújtani. Sajnálatos módon ezzel szemben mások a szép emlékek felidézése helyett, meglátva a kínálkozó lehetőségeket, a kilátogató emberek értékeinek az eltulajdonítására keresik az alkalmat. A megyei hatóságok így fel szeretnék hívni a rablások potenciális áldozatainak a figyelmét arra, hogy nagyobb körültekintéssel akár meg is előzhetőek ezek az esetek. Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, arra kérnek mindenkit, hogy fogadjanak meg néhány alapvető tanácsot.

  • Amennyiben autóval közlekedünk, lehetőség szerint őrzött, ennek hiányban jól látható, kivilágított helyen parkoljunk. A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjünk meg. Ha van az autóban beépített vagy egyéb mechanikus lopásgátló eszköz, használjuk. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsuk magunknál olyan helyen, amely nem könnyen hozzáférhető.
  • A járműtől való távozás előtt győződjünk meg a gépkocsi zárt állapotáról!
  • A jármű riasztó berendezését minden esetben üzemeljük be!
  • Ne hagyjunk csomagot, értéket, mobil készüléket, személyes iratot a jármű utasterében! ( lehetőleg a csomagtartóban se, mert a gépkocsi nem biztonságos tároló! )
  • A temetők környékén számoljunk növekvő gyalogos és gépjármű forgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekedünk, tegyük ezt még nagyobb körültekintéssel, türelemmel! Ne „megszokásból” közlekedjünk, figyeljük az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjunk a várható
    változásokról!
  • Amennyiben tömegközlekedéssel közelítjük meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljünk értékeinkre, a kézi- és válltáskánkat szorítsuk testünkhöz és azt mindig tartsuk magunk előtt! Az értékeinket tartsuk táskánk és ruházatunk belső zsebében!
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

De ne feledjük, alkalom szüli a tolvajt, a temetőkben a zsebtolvajok ellen is védekezni kell. Ez esetben is fontos, hogy pénztárcánkat, értékeinket biztos helyre tegyük. Táskánkat pedig még rövid időre se hagyjuk őrizetlenül, ne tegyük le a földre, sírra, még egy gyertyagyújtásnyi időre sem. Vállra akasztható táskánk esetében az a legjobb ha végig szorosan a testünk mellett tartjuk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments