Megkezdődik a Sirály utcai és az Újhegyi úti óvoda bővítése

Sajtótájékoztatón jelentette be Matkovich Ilona, hogy megkezdődik a Sirály utcai és az Újhegyi úti óvoda bővítése. A polgármester elmondta, hogy a beruházás nagyrészt a koronavírus járvány alatti kormányzati elvonás 85 millió forintos visszapótlásából valósul meg, amihez az önkormányzat további forrást is rendel. A plusz pénzből az ovi rendszeresen beázó tetejét is kijavítják majd – írja az estv.hu.

A legnagyobb deákvári óvoda udvarán tartott sajtótájékoztatón Matkovich Ilona azt mondta, az intézmények bővítésére azért van szükség, mert a városrészbe egyre több család költözik, ami rengeteg új gyereket is jelent. A 2022-re elkészülő beruházások nagyrészt a pandémia idején elvont iparűzési adó visszapótlásából valósulnak meg.

„Azért fontos a Sirály utca, mert ez az az óvoda, ahol az elvett iparűzési adónak egy részét visszakaptuk célzottan. Ebből a pénzből egy bővítést fogunk csinálni, másrészt pedig a költségvetésből kiegészítve meg fogjuk szüntetni a beázásokat, hiszen ez az óvoda ez egy lapostetős épület, és itt az óvodában is nagy probléma a folyamatos beázás” – fogalmazott a városvezető, akihez Terék Ágnes, a Deákvári Óvodák vezetője is csatlakozott a helyszínen és arról számolt be, hogy mostanra megtörtént az épületek statikai, illetve az energetikai többletet célzó vizsgálata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„Mindkét intézmény egy-egy csoportszobával fog bővülni, így lehetőség van az alapító okiratunk 411 főnek a megemelésére, ami nagyon sokat jelent, hiszen a környező településekről beköltözők, a környezetünkben épülő lakóparkokba költöző családok gyermekeit tudjuk fogadni” – fogalmazott a vezető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments