Nem akar összejönni az első hazai siker a váci kéziseknek

Úgy tűnik eddig a hazai környezet nem nyújt elegendő előnyt a Váci NKSE játékosainak, ugyanis nem akar összejönni az első Vácon aratott győzelem. Az MTK elleni vereséget követően október elsején a DVSC SCHAEFFLER ellen maradtak alul a váci kézisek.

A legutóbbi 10 gólos dunaújvárosi diadaluk után első Vácon aratott győzelmükre készültek városunk női kézilabdázói. Az eddigi két idegenbeli győzelem és a hazai vereség után tudták, hogy az első otthoni sikerrel egy eléggé versenyképes szezonkezdést tudhatnának maguk mögött. Így nem csak lélektanilag, hanem a bajnoki helyezés szempontjából is fontos volt, hogy megszorongassák az eddig hibátlan DVSC SCHAEFFLER csapatát.

Ennek megfelelően jobban is kezdte a mérkőzést a Váci NKSE, hamar háromgólos előnyt alakítottak ki. A kezdeti lendületet azonban sikerült megfékezni, a vendégek is bizonyították, hogy nem a puszta szerencsének köszönhetik eddigi sikereiket és a háromgólos hátrányukat néhány hazai ziccerrontásnak köszönhetően hamar le is tudták dolgozni. Ezt érzékelve Ottó Katalin vezetőedző a félidő felénél felfrissítette a széleket, amivel ismét lendületbe jött a váci hölgykoszorú. Így végül 15–13-as előnnyel vonulhattak le a félidei pihenőre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A második játékrészben eleinte felváltva érkeztek a gólok de a válogatott kerettag Helembai Fanny és Kácsor Gréta vezényletével még megtartották előnyüket a váci lányok. Azonban, ahogy az ilyen kiegyenlített, sok mezőnymunkát igénylő mérkőzéseken lenni szokott az a csapat találta magát előnyösebb helyzetben, amelyik jobban bírta fizikálisan. Ez a gárda pedig a vendég egyesület volt, míg a váci együttes meghatározó tagjai a hajrára teljesen elkészültek erejükkel. A záró öt percre már a vendégek fordultak minimális előnnyel. A végén még támadhattak az egy pontért a hazaiak, de a szerencse az ellenfélnek kedvezett. Így végül 25–26-al a debreceniek kerekedtek felül.

A női élvonal pontvadászatában most a válogatott elfoglaltságok miatt háromhetes szünet következik. Viszont a váciak a 12. fordulóból előrehozott mosonmagyaróvári bajnokit már október 16-án szombaton este hattól lejátsszák. (Forrás: vac.hu, Kép: VNKSE facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments