Nyomozás hivatali visszaélés miatt

Nem volt megállapítható az elkövető személye – erre hivatkozva függesztette fel az önkormányzat feljelentése nyomán hivatali visszaélés ügyében elrendelt nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya – írja a vac.hu.

Matkovich Ilona polgármester még 2020-ban tett feljelentést azután, hogy a Rétvári Bencéhez köthető Vác Online előbb számolt be egy kormányhivatali dokumentumról, mint ahogy azt a címzett átvette volna. A bűncselekménnyel kapcsolatban kihallgatták a cikket megjelentető felelős szerkesztőt, a Rétvári Bencével jó kapcsolatot ápoló Hujbert Istvánt is. Az érintett cikkben ugyan „városházi” forrásokra hivatkozva írtak a vizsgálatról, vallomása alapján azonban egy címzés nélküli borítékban kapta a dokumentum másolatát. Mivel a városháza (az önkormányzat) csak a cikk megjelenése után kapta meg a dokumentumot, így hamis volt a forrásmegjelölés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az elkövető személyét annak ellenére sem találták meg egyelőre, hogy a nyomozás során kihallgatták a Pest Megyei Kormányhivatal több munkatársát.

A város vezetése arra kéri a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársait, hogy továbbra is tartsák be a törvényeket, a Vác Online-t pedig felszólítja, hogy valótlan állításainál ne hivatkozzon nem létező városházi forrásokra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments