Sellyei Csanád, a junior maratoni kajakkirály

A hét második felében Romániában rendezték a felnőtt és junior maratoni világbajnokságot. A viadalon taroltak a magyar csapat versenyzői. Nagy örömünkre a Váci Kajak-Kenu SE kiválósága, Sellyei Csanád is két világbajnoki arannyal lett gazdagabb – írja a vac.hu.

Szombaton reggel a junior férfiak kajak egyes számában megismétlődött a kontinensbajnokságon látott küzdelem a két magyar fiú között. A hatkörös, 22,6 kilométeres viadalon nagy csatát vívott egymással a Váci Kajak-Kenu SE sportolója, Sellyei Csanád és a győri Kolozsvári Brúnó. A váci kajakos – László Csaba mester tanítványa – végül 11 másodperces előnnyel ért célba, így aranyérmes lett.

Másnap a két magyar kajakos már egy egységben, a junior kajak kettesek versenyén állt rajthoz. Az egyesekben az első két helyen végző versenyző – figyelembe véve az előző napi igénybevételt – taktikus versenyzéssel osztotta be erejét. A táv első felében a vezető bolyban lapátoltak, majd az utolsó körben robbantva élre álltak és végül (95 perces csata után) hat és fél másodperces előnnyel értek elsőként célba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Mint arról korábban beszámoltunk, Csanád az idei moszkvai Maraton Európa-bajnokságon is aranyérmes lett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments