Sellyei Csanád, a junior maratoni kajakkirály

A hét második felében Romániában rendezték a felnőtt és junior maratoni világbajnokságot. A viadalon taroltak a magyar csapat versenyzői. Nagy örömünkre a Váci Kajak-Kenu SE kiválósága, Sellyei Csanád is két világbajnoki arannyal lett gazdagabb – írja a vac.hu.

Szombaton reggel a junior férfiak kajak egyes számában megismétlődött a kontinensbajnokságon látott küzdelem a két magyar fiú között. A hatkörös, 22,6 kilométeres viadalon nagy csatát vívott egymással a Váci Kajak-Kenu SE sportolója, Sellyei Csanád és a győri Kolozsvári Brúnó. A váci kajakos – László Csaba mester tanítványa – végül 11 másodperces előnnyel ért célba, így aranyérmes lett.

Másnap a két magyar kajakos már egy egységben, a junior kajak kettesek versenyén állt rajthoz. Az egyesekben az első két helyen végző versenyző – figyelembe véve az előző napi igénybevételt – taktikus versenyzéssel osztotta be erejét. A táv első felében a vezető bolyban lapátoltak, majd az utolsó körben robbantva élre álltak és végül (95 perces csata után) hat és fél másodperces előnnyel értek elsőként célba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Megtörtént a női felnőtt NB I-es bajnokság sorsolása

Mint arról korábban beszámoltunk, Csanád az idei moszkvai Maraton Európa-bajnokságon is aranyérmes lett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments