Sikerrel kezdték a szezont a váci sakkozók Egerben

Hosszú idő után végre ismét csapatbajnoki mérkőzést rendezhettek az NB II-es sakkozók Erkel csoportjában. Ráadásul a váci hadvezérek idegenben is győzelemre vezették bábuikat – írja a vac.hu

Emlékezetes, hogy a 2019/2020-as szezonban – sok más sorozathoz hasonlóan – a vírushelyzet véget vetett a profi sakk bajnokságoknak. A pontvadászat záró két körét már nem is tudták megrendezni, az utolsó fordulóra még a tavalyi Nőnapon került sor. Így egy hosszas kényszerpihenő következett a sakkéletet követők, illetve a játékosok számára. De a hétvégén végre ezen réteg számára is véget ért a nélkülözés és október tizedikén újból megindultak a különböző versenykiírások. Természetesen ez elmondható többek között a Váci Sakk Club sakkozóiról is, akik így végre újból éles szituációba állíthatták fel bábuikat. A váci egyesület továbbra is az NBII-es csoportban indulhatott el, méghozzá 12 fővel a bennmaradás, illetve a tisztes helytállás reményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A nyitányra Egerbe utaztak a váciak és bár az első négy táblán két vereség mellett csupán két remire futotta a tőlük, a további táblákon sorra sikerrel vívták meg csatáikat. A teljes pontot megszerezte: Gyenes Máté, Veres István, Kiss Pál, Slezák Ákos és Prohászka Gyula. De emellett végül négyen értek el döntetlent is: Trajber Dániel, Tolnai Imre, Slezák Róbert és Slezák Dániel. Így a végeredmény egy bizalomgerjesztő 5-7-es siker lett.

A következő fordulóban a Váci SC október utolsó napján a fótiakat fogadja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments