Sikerült elkerülni a sereghajtó szerepkört

Csapatépítés után sorsfordító mérkőzést játszottak városunk focistái. Október 17-én Mohácsra látogatott a Vác FC, ahol a harmadosztály sereghajtója ellen kellett kiharcolnia, hogy ne történjen pozíciócsere kettejük között. A feladat pedig sikerrel végrehajtásra került, a váciak meg tudták szerezni idénybeli harmadik győzelmüket.

Ebben a szezonban akkora pontszerzési kényszerrel még nem kellett pályára lépnie a Vác FC-nek, mint a vasárnapi Mohács elleni idegenbeli mérkőzés alkalmával. Azzal a tudattal készülhettek az ütközetre, hogyha a baranyai egyesület otthonából is pont nélkül térnek haza, sereghajtóként kell folytatniuk az idei kiírást. Ezt természetesen mindenféleképpen el szerették volna kerülni, így a klubvezetés lépéseket tett a játékosok összehangolása és feltüzelése érdekében. A heti felkészülés mellett, a csapatépítés szándékával, rendhagyó módon már szombaton elindult a küldöttség, hogy megfelelő körülmények között készüljön fel a találkozóra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Érezzük a mérkőzés fontosságát, ezért csapatunk már szombaton útnak indult – ecsetelte a klub honlapjának Belák Gyula ügyvezető. – Egyeztettünk a szakmai stábbal és úgy döntöttünk, hogy a megfelelő teljesítmény elérése miatt megteremtjük a körülményeit annak, hogy vasárnap mindenki a maximumot hozza ki magából! Ezért is úgy döntöttünk, hogy már szombaton elindulunk és egy szekszárdi szálláson töltjük az éjszakát korrekt, megfelelő körülmények között. Emellett csapatépítő jellege is van az összetartásnak, amelyre ebben az osztályban erre nagyon ritkán van lehetőségünk. Köszönjük az egyesületnek, hogy ennek a fedezetét megteremti!”

A csapatépítés pedig úgy tűnt meg is hozta az eredményét. A megszokottól eltérően most a váciak kezdték erősebben a mérkőzést. Bár a próbálkozások eleinte rendre elkerülték az ellenfél kapuját, fenn tudták tartani az intenzívebb támadójátékot és ez hamar meg is hozta az eredményét. A 17. percben Halasi Péter kirúgását Tóth Milán vette le, Sorecz Szabolcshoz továbbított, aki kilépett, ziccerbe került, de önzetlenül az érkező Mertse Ábelhez passzolt, akinek a lövése aztán az ellenfél kapujában végezte. A játék képe a félidő végéig nem változott, újabb találat azonban nem esett, így egy gólos előnnyel vonulhattak le pihenni egyet a váciak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A fordulás után átvette a játék irányítását a hazai együttes és többször is nehéz pillanatot kellett átvészelnie a vendégeknek a kapujuk előtt. A helyzetet csak tovább nehezítette, hogy a 61. percben Tölgyes Ádám egy lerántást miatt megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, a váci gárdának tíz embere maradt a maradék fél órára. De szerencsére az emberhátrány nem törte meg városunk csapatát és szervezetten vissza tudták verni az összes ellenük indított támadást. Majd tíz perccel a lefújás előtt Fazakas Géza által megérkezett a három pontot bebiztosító második találat is. Erre a 21 méteres szabadrúgásgólra már nem érkezett válasz, így a Vác FC győzelemmel tudott hazatérni, elkerülve azt, hogy a következő fordulót már utolsóként kelljen megkezdenie.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Legközelebb egy hétközi forduló keretei között, szerdán a Ceglédet fogadja csapatunk a Ligeti Stadionban. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments