Soha nem látott magyar siker a ralikrossz-világbajnokságon

Sporttörténelmi magyar siker! Szabó Krisztián dobogóra tudott állni a ralikrossz-világbajnokság belga állomásán. A GRX magyar pilótája harmadik lett Spában. Szabó az ötödik helyről várja a világbajnokság következő, portugáliai futamát – olvasható a Nemzeti Versenysport Szövetség közleményében. 

A váci kötődésű versenyzőnek, Szabó Krisztiánnak bár eddig is voltak szép eredményei, például volt autókrosz Eb-aranyérmes, illetve ralikrosszban két alkalommal összetett Eb-aranyérmes is, de a ralikrossz világbajnokságon a dobogóra még egyszer sem tudott felállni. Azonban a hétvégén, a sorozat belgiumi futamán végre megtört a jég és a magyar pilóta az ő Hyundai i20-asával harmadikként tudott célba érni.

„Régóta hajszolom azt, hogy felállhassak a dobogóra. A helyzetem nem egyszerű, hiszen a kétszeres rali világbajnok finn Marcus Grönholm csapatában, a GRX-ben versenyzek, ahol Niclas Grönholm a csapattársam – kezdete értékelését Krisztián a versenysport szövetség megkeresésére. – Spában minden összejött, döntőbe jutottam, és ott az úgynevezett joker-kört is nekem sikerült a leggyorsabban lehoznom, ezzel megvan életem első dobogós helyezése a világbajnoki sorozatban. Jó ezt kimondani, különösen annak tükrében, hogy én vagyok az első magyar pilóta, ki a TOP 3-ban végeztem vb-futamon.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A futamon egyébként két svéd, Johan Kristoffersson és Timmy Hansent tudta őt megelőzni, míg több nagyágyút is maga mögé utasított. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments