Százötven bringa a magasban

Szeptember 21-én, 150 versenyző tizenkét, 8 váci és 4 környékbeli iskola, (Vácduka, Szokolya, Verőce, Sződliget) részvételével kezdődött a Tour de Vác kerékpáros környezetvédelmi vetélkedő, melyet az Autómentes Nap keretében szerveztek meg.

Nyolc állomáshelyet jártak be a csapatok kerékpárral a menetrendben szereplő sorrendben, ahol feladatokat oldottak meg természet-, egészség-, vízvédelem, kerékpáros közlekedés, várostörténet, egészséges életmód, hulladékgazdálkodás és idegenforgalom témakörökben. (Az állomásokat középiskolás diákok működtették, de a múzeum, a Váci Hulladékgazdálkodási Kft, a Váci Tourinform Iroda és a váci Vöröskereszt is részt vett.) Miután minden állomást meglátogattak, a zenepavilonnál gyülekeztek. Onnan együtt közösen bringáztak rendőri felvezetéssel a március 15 téri színpadhoz, ahol az utolsó feladatot közösen oldották meg. Matkovich Ilona polgármester köszöntötte őket az autómentes nap alkalmából, majd átadta az eredményes versenyzés díjait. A verseny legeredményesebb csapatai a Földváry, a Radnóti általános iskola és a Piarista Gimnázium csapatai voltak, különdíjat kapott a Simon Antal iskola csapata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A bringásokkal megtelt téren a polgármestert bringaemeléssel köszöntötték a résztvevők szimbolikus kéréssel, hogy figyeljünk oda jobban a bringásokra és tegyük lehetővé a biztonságos közlekedésüket.

A téren felvonult kerékpáros csapatok a „bringa tündér” és a „bringa lovag” megválasztására, fantasztikus jelmezekbe öltözve készülve mentek fel a színpadra, hogy a zsűri – Kiss Zsolt alpolgármester és Rudolf Máté testépítő bajnok Royal Fitness – kiválasztotta a legötletesebb jelmezeket. A bringa lovag és a bringa tündér, mindkét díját a Piarista Gimnázium csapatának versenyzői nyerték el.

Az eredményhirdetés után a Royal Fitness előadói kápráztatták el a résztvevőket, akik a bringázás után pihenésképpen nézhették végig a fitness csoportok energiabomba előadásait. Felléptek a Devil’s in Details tánciskola (Králik Dominika), a Dinamic Táncstúdió (Bagyinszki Anikó), Zumba bemutató (Bagyinszki Anikó), és a Kangoo Jumps bemutató (Unger Tímea és Bálint Szandra)

Az eredményes versenyzés és a vidám műsor után minden csapat tagja a Giuseppe pizzéria felajánlásával a programot követően közösen pizzázhatott, erőt gyűjtve egy újabb bringatúrához, vagy a hazamenetelhez, ami a szokolyai csapatnak egy újabb délutáni túrát jelentett.
Remélhetően, nem csak a bringás diákok, hanem a város járókelői is kedvet kaptak egy kis bringázáshoz és talán kiszállnak az autóból, amíg még lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A rendezvényt a város megbízásából Bíró György és BARÁTAI szervezték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments