Szerződéskötés alatt a váci új Duna-híd tanulmányterve és környezeti hatástanulmánya

A 11. számú főút és az M2 sződligeti csomópont közötti szakasz elsődleges vizsgálatával, illetve a Tahi-híd kapcsolatára épülően egy új váci Duna-hídról szóló tanulmánytervről, illetve hatástanulmányról számolt be Rétvári Bence államtitkár. 

Az elmúlt évek egyik gyakran felmerülő beszédtémája térségünkben a Duna-híd megépítésének a projektje. Sokan vonultatnak fel ellenérveket vele szemben, többek között a Dunakanyar látképének megrongálására hivatkozva, de számos mellette szóló felszólalás is van, gyakorlatiasabb, közlekedést könnyítő szempontokat előtérbe helyezve. Jelen állás szerint úgy tűnik az utóbbi álláspontot képviselők örülhetnek, mivel Rétvári Bence, körzetünk országgyűlési képviselője a híd megépítése felé mutató komoly lépésekről számolt be egy új facebook bejegyzésében.

„Az eredményesen zárult EU-s nyílt közbeszerzés után elindult a szerződéskötési eljárás, melynek tárgya a váci új Duna-híd előkészítésére Tanulmányterv, Környezeti Hatástanulmány elkészítése és a környezetvédelmi engedélyeztetésre történő benyújtása” – fogalmazott a képviselő. De a rövid írásból az is kiderül, hogy az összes számba jöhető átvezetési pontot meg szeretnék vizsgálni mindkét Duna ágon, a hajózhatósági-, árvíz- és vízbázis védelmi követelmények figyelembe vételével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A főágon várhatóan – az átkelés helyétől függően – minimálisan 600 méter hosszú és a hajózási paramétereknek megfelelő, minimálisan 120-180 méteres hídnyilásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. A tervezett ütemezés szerint először elkészül a Döntéselőkészítő tanulmány, majd a Tanulmányterv és Közúti Biztonsági Hatásvizsgálat, ezt követi a Környezeti Hatástanulmány (KHT) készítése és benyújtása környezetvédelmi engedélyeztetésre, majd a Környezetvédelmi engedélyben előírtak igény szerinti átvezetése a fenti dokumentumokban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments